Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski lanac

Najjeftiniji dućan Mere u Njemačkoj zatvoren nakon pet dana!

Ruski dućan Mere u Njemačkoj
Foto: Hendrik Schmidt/DPA/PIXSELL
1/10
05.02.2019.
u 19:35

“Poljubili” vrata: Kupci ne mogu u dućan Mere koji, kažu, ne može biti jeftiniji

Prvi ruski lanac dućana koji je ušao na zapadnoeuropsko tržište nakon samo pet dana rada zatvorio je svoja vrata. Kažu – na samo dva dana. I to zato što su “svu robu rasprodali”!

Ruski lanac Torgservis otvorio je prošloga tjedna, u srijedu 30. siječnja, svoj prvi dućan u istočnoj Njemačkoj pod imenom Mere, u Leipzigu, a glavni su im adut cijene puno niže i od onih u najvećim njemačkim diskontima kao što su Lidl, Aldi, Norma... koji su poznati po vrlo jeftinim proizvodima. Primjerice, pola kilograma mljevenog mesa u marinadi od češnjaka spremnog za pečenje u Mereu stoji samo 99 centi, odnosno 7,4 kune. Litra punomasnog mlijeka košta 3,7 kuna, a svježe svinjeće šnicle označene oznakom “B kvaliteta” 20 kuna.

Ruski dućan Mere u Njemačkoj
1/10

“Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša je podružnica zatvorena 4. i 5. veljače 2019. Reagirali smo jako brzo, ali morali smo zaključiti da i našim dobavljačima treba neko vrijeme da napune police. S najnižim cijenama za vas smo ponovno otvoreni 6. veljače 2019. od 9 sati...”, dočekalo je kupce na ulaznim vratima trgovine u Leipzigu.

Neki njemački mediji sumnjaju da je trgovina zatvorena i zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju minimum sigurnosti i standarda kvalitete hrane koje propisuju strogi zakoni u EU. U ruskom trgovačkom lancu kažu da im svi proizvodi zadovoljavaju stroge standarde EU i da većinom dolaze, osim iz Njemačke, iz dvije susjedne države EU – Poljske i Češke. U tim je državama, kažu, cijena rada i sirovina puno niža nego u Njemačkoj pa su i proizvodi puno jeftiniji. U Njemačkoj planiraju otvoriti još stotinjak dućana.

Pogledajte video - Supernamirnice koje trebate imati u svom domu:

Ključne riječi

Komentara 114

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
19:54 05.02.2019.

Je, meso iz Poljske je jeftinije zbog radne snage, a ne zbog bolesnih životinja, kao što smo imali priliku vidjeti. Mere? Nemere!

TE
Testera
22:13 05.02.2019.

Bogate Švabe u lovu na niske cijene ha ha ha, mere, zašto ne.

Avatar dzambo
dzambo
20:57 05.02.2019.

Najbolje se jede na selu….al et u gradu nemozes imat I ''jare I pare''....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije