Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor u Lukoranu gotovo presjekao zahtjev za pritvorom

Najdramatičniji dan Branimira Glavaša

hrv_glavas_tx.jpg
import
29.07.2006.
u 20:30

Kad je istražni sudac Zdenko Posavec odbacio drugi zahtjev za pritvaranjem Branimira Glavaša, najpoznatiji okrivljenik za ratne zločine počeo se opuštati i uživati u odmoru koji sa sinom Filipom provodi u Lukoranu na otoku Ugljanu. Ta su mu 24 sata bila najdramatičnija otkako je otvoren njegov slučaj. Raspoloženje se mijenjalo, od tjeskobe i strepnje do olakšanja.

Dodatni pritisak
 Moram priznati da sam bio uznemiren. Drugi zahtjev nisam očekivao. No, sad sam spreman. Došao sam u Lukoran da bih imao mira, no već sutradan stigla je vijest o pritvoru. To je bio dodatni pritisak na mene i moju obitelj. Filip ga je prokomentirao: Al smo dugo bili na moru!   kaže Glavaš.

Glavaš je u Lukoranu rado viđen. Mještani ga bodre: "Drž se, ne daj se bandi". Premda  na odmoru, u kući ima mali mobilni ured u kojem uz pomoć Filipa prati zbivanja.   Na mojoj web stranici bilo je više od milijun klikova, što znači da su ljudi zainteresirani. Iako sam na odmoru do 15. kolovoza, moram slušati vijesti  kaže Glavaš. B. Glavaš se brine i o vrtu. Ove mu je godine, kaže, prvi put uredan jer su ga uredili mještani i prijatelji.  Otac i sin imaju svoje male rituale.

Palim gradele
Ujutro idu po novine u Preko ili Ugljan, pa na kavicu. Potom slijedi kupnja, pa se onda otac uhvati ručka. Poslijepodne odmor i kupanje, pa "prevrtanje" spisa...  U petak su mi u goste došli Anto Đapić sa suprugom i Ivan Miličević s Vira pa smo otišli u Preko na ručak. No, najviše volim ručak kod kuće. Gradele rijetko palim jer nemam za koga. Ali, danas mi stiže sestra s djecom pa će i toga biti   kaže naš domaćin.


DORH se planira žaliti

Neslužbeno se doznaje da bi Državno odvjetništvo RH moglo sutra podnijeti žalbu na rješenje istražnog suca, kojim je drugi put odbijeno Glavaševo pritvaranje. U tom slučaju počinje teći zakonski rok od 48 sati za rješavanje žalbe. Okrivljeni Branimir Glavaš, pak, kaže kako se puno bolje osjeća otkad je slučaj prešao u područje pravosuđa. Nada se, kaže, da će iz ovog procesa biti izvučene pouke pa da će u konačnici doći do zaokreta u funkcioniranju pravne države. Glavaš, poznato je, ima niz prigovora i optužba na rad policije i tužiteljstva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije