Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubrzan oporavak

Nadoknađuju se zaostaci: Na krajnjem jugu turista čak 26% više nego lani

U Dubrovniku je već počela prava turistička sezona
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
24.07.2023.
u 21:51

Po svakom domu Direkt Booker od početka 2023. ostvario 600 eura više nego prošle godine

Turizam krajnjeg juga sporije se od ostatka obale oporavljao poslije korone, ali u 2023. nadoknađuje zaostatke. Od početka godine do 18. srpnja domaćini u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ugostili su 954.070 turista i čak 26 posto više nego lani u istom razdoblju (samo još Splitsko-dalmatinska županija ima dvocifreni rast, i to od 12 posto). Gosti su na dubrovačkoj rivijeri ostvarili više od 3,5 milijuna noćenja i 14 posto više nego lani. Da se turizam na dubrovačkom području ubrzano oporavlja, među ostalim, potvrđuju i podaci tvrtke za upravljanje kućama za odmor Direct Booker, sa sjedištem u Dubrovniku, koja u prvoj polovini ove godine imala rast prihoda od 34 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Inače, Direct Booker na svojoj platformi ima više od 3700 domova diljem obale i otkako je osnovan 2010. opslužio je oko dva milijuna kupaca, a u prvoj polovini ove godine po svakom je domu ostvario 4600 eura prihoda, odnosno 600 eura po domu više nego lani.

– Većina rasta ostvarena je putem preporuka gostiju ili vlasnika kuća koji su već koristili našu platformu. Očekujemo stabilan rast prihoda za naše vlasnike domova i u nastavku ove godine – kaže Gautam Swaroop, izvršni direktor OYO Vacation Homes, platforme koja je od lani vlasnik Direct Bookera.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska je treće najveće tržište na OYO platformi Traum Ferienwohnungen s više od 10.000 domova. Uz Direct Booker, OYO svojim klijentima nudi pristup širem izboru kratkoročnih boravaka u vrlo popularnom gradu Dubrovniku i diljem Hrvatske – posebno apostrofira krajnji jug naše obale G. Swaroop.

Rast prihoda prokomentirao je i Nino Dubretić, glavni izvršni direktor i jedan od osnivača Direct Bookera.

– Od naše akvizicije od strane OYO-a 2022. sektor putovanja i turizma prošao je kroz brojne padove i uspone zbog sukoba u regiji, pandemije i inflacije koja je utjecala na putovanja na globalnoj razini. Uz pomoć globalnih stručnjaka za tehnologiju putovanja OYO, napravili smo značajna poboljšanja – tumači dobre poslovne rezultate Dubretić.

VIDEO U Cavtatu traje obnova rive usred turističke sezone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije