Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Vidoševiću

Svjedokinja: Za osiguranje je bio zadužen Komerički

Nadan Vidošević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
09.11.2017.
u 06:34

Milica Rakuša Martulaš bila je direktorica sektora trgovine, a uglavnom su joj predočavani razni ugovori koje je objašnjavala

Milica Rakuša Martulaš svjedočila je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Nadanu Vidoševiću i ostalima optuženima u aferi HGK – Remorker. Kazala je da je u HGK zaposlena od 1986., a nekih šest do sedam godina radila je u Županijskoj komori u Zagrebu. Potom je radila u Sektoru za međunarodne poslove, a od 2001. postala je direktorica sektora trgovine. Odgovarajući na pitanja zamjenice ravnateljice USKOK-a, Rakuša Martulaš uglavnom je objašnjavala kako su se odvijale akcije HGK te na što su se odnosili pojedini ugovori.

– Ne znam tko je pokrenuo projekt Kupujmo hrvatsko jer sam ga zatekla kada sam došla u sektor za trgovinu. Riječ je o projektu koji postoji već 25 godina i jedna je od najvažnijih stvari za hrvatsko gospodarstvo. U početku je u tome sudjelovalo stotinu tvrtki, a sada ih se prijavi i do 300 – kazala je svjedokinja.

Objasnila je da poznaje Davora Komeričkog s kojim je surađivala na projektu Kupujmo hrvatsko, no rekla je da s njim nije dogovarala što će on raditi na tom projektu.

– Ne znam tko je to dogovarao. Komerički je bio zadužen za izradu promotivnih materijala, a ja sam mu preporučila da te materijale nabavlja od hrvatskih proizvođača. Komerički je bio zadužen i za priključke električne energije, za osiguranje osoba te osiguranje parkirališnih mjesta – kazala je svjedokinja.

Tužiteljica joj je predočila niz ugovora, a svjedokinja je objašnjavala na što se ugovori odnose. No na koncu je kazala da ne zna tko je predočene ugovore sačinjavao. Rakuša Martulaš svjedočenje će nastaviti 16. studenog, kada će odgovarati na pitanja obrane.

Komentara 5

ST
stjepanovic
07:09 09.11.2017.

VL.....jel blokada demokracije jos traje. ..hvala

JA
jajahs
08:01 09.11.2017.

pa kak dugo to jednostavno sudenje moze trajati?? bravo za pravosuđe!

DU
Deleted user
06:59 09.11.2017.

Sva sudjenja u hrvatskoj su besmislena Cak i ako nekoga pravomocno osude za kriminal novac se nikada ne vrati i to se odnosi na velike igrace kao sto je nadan pravna drzava tolerira da treceoptuzena i sudjena u psenicnoj aferioj aferi danas viodi financije ministru krsticevicu sto je ro hdz dostojnost i pravo.svasta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije