Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE

Nacionalna garda uvodit će red na smrtonosnim ulicama Chicaga?

Iz Aganistana na ulice Chicaga?
REUTERS
27.04.2010.
u 11:27

Dvojica demokratskih kongresnika najavila su da će od guvernera države Illinois zatražiti da u grad pošalje rezerviste koji bi stabilizirali situaciju, kao što to američki vojnici rade u Afganistanu i Iraku

Pripadnici američke Nacionalne garde uskoro bi mogli biti raspoređeni na ulicama Chicaga kako bi obuzdali spiralu nasilja u gradu u kojem je američki predsjednik Barack Obama živio 20 godina, piše Daily Telegraph.

Od početka godine u Chicagu je, navodi se, ubijeno 113 ljudi, od toga sedmoro samo u jednoj noći prošloga tjedna. Dvojica demokratskih kongresnika najavila su da će od guvernera države Illinois zatražiti da u grad pošalje rezerviste koji bi stabilizirali situaciju, kao što to američki vojnici rade u Afganistanu i Iraku.

Šef gradske policije oštro je kritizirao ovu ideju, ocjenjujući da vojnici nisu obučeni za policijske poslove. Nasilje, odnosno obračuni bandi tinejdžera, najizraženije je u pretežno crnačkoj južnoj četvrti Chicaga u kojoj je odrasla prva dama Amerike Michele Obama.

Ključne riječi

Komentara 15

SM
smile111
20:01 27.04.2010.

i onda netko priča o nasilju u JAR, tog tamo nema, glupi hr novinari pljuju po zemlji u kojoj nisu ni bili, ovo je strasno, nikad ne dati organizaciju sportsku u sad

BA
Babaroga
13:37 27.04.2010.

Da je Michelle Obama kojim slučajem odrasla u drugom gradu čisto sumnjam da bi se toliko bavili Chicagom

OB
-obrisani-
20:01 27.04.2010.

uredniče VL shq_srbine, hvala ti za sva tri minusa kao i na ovojs tranici svih pet minusa, hahaha http://www.vecernji.hr/komentar/132099/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije