Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda u Daruvaru

Na Vinodaru okini 'selfie' godine!

Vinodar
Foto: Vinodar
1/2
04.06.2014.
u 10:27

Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada Daruvara i njegovih vinara i vinogradara koja ukupno traje osam dana. VINODAR EXPRESS, specijalni vinski vlak, za samo 10 kuna, vozi iz Zagreba u Daruvar i natrag.

Ne traži zabavu drugdje! Okini selfie godine na najzabavnijem festivalu vina u Daruvaru. Pohvali se čašom vrhunskog vina, skokom u bazen u termalnom vodenom parku, plesom na koncertu TBF-a, kušanjem vola s ražnja, vožnjom u specijalnom vinskom vlaku… Hedonizam ovogodišnjeg Vinodara daje tisuću razloga za selfie. 

Dobri poznavatelji vina znaju da je daruvarski kraj od davnina poznat po vrsnim sortama vinove loze i dobrim vinima. Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada Daruvara i njegovih vinara i vinogradara koja traje tjedan dana. Nakon stručnih predavanja, terenskih radionica, ocjenjivanja vina na red je došla zabava.

Ovoga vikenda, posljednja tri dana manifestacije kada se održava sajam tradicionalnih proizvoda (6. - 8. lipnja, 2014.)gradski trg u Daruvaru se pretvara u središte događanja koje posjetiteljima nudi bogatu gastronomsku ponudu; pečenog vola na ražnju, ribe na rašljama, domaći sir, med, slavonski pršut, kulen, kao i bogatu ponudu vina, rakija i raznih likera. Prikazuju se tradicionalni obrti, suveniri i rukotvorine, a bogati folklorni program otvara „VINODARSKA POVORKA“. Za planinare je organiziran program obilaska planinarskih ruta, dok je biciklistima namijenjen „VINOTOUR“ – organizirana vožnja biciklima po Daruvarskoj vinskoj cesti.

Tijekom održavanja Vinodara, gosti grada Daruvara mogu također uživati i u bazenima Daruvarskih toplica i Termalnog vodenog parka "Aquae Balissae"Vrhunac zabave na Vinodaru su večernji koncerti. U petak na gradskom trgu nastupaju Mejaši sa svojom "Zoricom", subota je rezervirana za TBF, a u nedjelju će publiku zabavljati Kad bi bio bijelo dugme i Alen IslamovićKako bi se gosti u potpunosti prepustili i uživali na najzabavnijem festivalu vina – Vinodaru, u subotu je osiguran i poseban prijevoz vlakom.

VINODAR EXPRESSspecijalni vinski vlak, za samo 10 kuna, vozi iz Zagreba u Daruvar i natrag. I ne samo to, u vlaku već započinje zabava puna pjesme i daruvarskih gastro delicija. Polazak Vinodara Expressa je u subotu, 7. 6., u 9 sati sa zagrebačkog Glavnog kolodvora, a povratak je u noći, sa subote na nedjelju, u 3 sata. Vlak će do Daruvara i natrag do Zagreba stajati i na postajama Maksimir, Sesvete, Dugo Selo i Ivanić Grad

Posjetite Vinodar i priuštite si praznik za sve ukuse i generacije, idealan vikend za cijelu obitelj! I ne zaboravite se slikati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije