Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAJAM OPET SELI

Na ŠRC-u će biti "stara krama", koncerti, ali i svadbene svečanosti

sajam
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
31.03.2010.
u 14:54

Ključni su razlozi za selidbu s Ilovca sigurnost posjetitelja i nove zakonske odredbe.

Tridesetak trgovaca s Ilovca još je prošlog tjedna ‘'preselilo'’ svoju djelatnost u Karlovac, točnije na gradsku tržnicu s koje je takozvana ‘'stara krama'’ prije deset godina preseljena na prostor Čistoće na Ilovcu. Njihov će primjer uskoro slijediti i drugi prodavači, jer je Grad najavio preseljenje sajmišta s Ilovca na desnu obalu Korane, na ŠRC Korana, čiji bi ‘'vlasnik'’ uskoro trebao postati NK Karlovac.

Dva ključna problema

– Ilovačko sajmište, gdje se petkom i subotom na otvorenom prodaju raznovrsna roba, poljoprivredni proizvodi i rabljeni automobili, selimo u grad iz dva ključna razloga – unutar ograđenog odlagališta neopasnog otpada po novom se zakonu ne smije prodavati hrana za ljude ili životinje, te zbog sigurnosti posjetitelja. Analizirali smo prometnu sigurnost na Ilovcu u vrijeme održavanja sajma s PU karlovačkom i došli do zaključka da je na pješačkom prijelazu uz sajmište najviše naleta automobila na pješake u gradu. Osim toga, cestom koja vodi do tvornice Wienerberger, dakle pored ulaza i parkirališta, često prolaze kamioni te tvornice i Čistoće, što predstavlja dodatnu opasnost za posjetitelje, posebno zato što je uglavnom riječ o građanima treće životne dobi. Uz to, parkiralište je premaleno za potrebe sajma, a i sama lokacija na Ilovcu pokazala se neadekvatnom jer je većini nedostupna, pa je bilo potrebno organizirati dodatne autobusne linije - kazao je Nikola Rogoz, viši savjetnik gradonačelnika za projekte.

Grad trenutačno razrađuje ideju preseljenja, dodao je N. Rogoz, no uskoro će biti i realizirana. Na novoj će se lokaciji posjetiteljima, uz trgovanje i hranu i piće, moći ponuditi i dodatni sadržaji.

Koristan prihod

Zoran Sabljarić, direktor NK Karlovac, rekao je da će nogometni klub, preuzimanjem upravljanja ŠRC-om Korana, moći ostvarivati dodatan prihod jer se na sponzore zbog recesije, sve manje mogu osloniti.

– Lokacija je veći dio godine, osim za manifestaciju Dana piva koju NK Karlovac organizira, prazna. Naša je ideja da na ŠRC-u priredimo niz događanja tijekom godine, od sajma, preko koncerata ili svadbenih svečanosti za koje već imamo upite – objasnio je Zoran Sabljarić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
09:48 06.04.2010.

sada da još presele smetište sa ILOVCA bilo bi perfekt jer TURISTIMA ne trebamo pokazivati smeče u sred grada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije