Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovna reforma

Na nove edukacije ide 36 tisuća profesora i nastavnika

Blaženka Divjak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
08.01.2019.
u 11:03

Ministarstvo obrazovanja organizirat će stručne skupove i radionice.

Za učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini tijekom siječnja i veljače bit će organizirano oko tisuću jednodnevnih stručnih skupova, a sve u povodu frontalnog uvođenja “Škole za život” koja sa svojom primjenom počinje u rujnu ove godine. Nastavak je to radionica na koje se nastavnici moraju odazvati, a ujedno i odgovor Ministarstva obrazovanja da obrazovnim djelatnicima omogući više edukacija uživo nego što je to bilo s onim nastavnicima koji su se pripremali za eksperimentalnu fazu reforme. Tako se, poručuju to iz Ministarstva obrazovanja, u ovom i idućem mjesecu na edukacijama očekuje oko 36 tisuća učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola. Sljedeći ciklus edukacija koje se održavaju uživo bit će u svibnju i lipnju, a do tada će se nastavnici i profesori nastaviti podučavati virtualno.

– Na temelju provedene evaluacije prvog polugodišta “Škole za život” i iskustava s terena, u sljedeća dva mjeseca bit će održano tisuću edukacija za kurikularnu reformu. Uz online edukacije, kontinuirano se održavaju i edukacije uživo tako da možemo govoriti o dosad najvećoj edukaciji u povijesti Hrvatske kako po obuhvatu tema tako i broju sudionika. Po broju učitelja koji sudjeluju može se usporediti s gradom veličine Vinkovaca – poručila je tako ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Kako je napomenula ministrica, tijekom drugog polugodišta 2019. godine planiraju se još tri savjetnička posjeta svim školama koje sudjeluju u eksperimentalnoj fazi reforme, s ciljem, kako je naglasila, daljnjeg razvoja profesionalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika te prikupljanja informacija o primjenjivosti novih kurikuluma, metoda rada i novih nastavnih sredstava koji će se primjenjivati od početka nove školske godine.

Komentara 4

GO
goran2hr
12:30 08.01.2019.

Jokićev kurikulum je odbačen i on je dao ostavku. Kakav nam se ovo sad kurikulum nameće? Tko je autor?

SU
suvaja
11:51 08.01.2019.

Osim smjeske i svite oko nje tzv.reformu obrazovanja nitko ne razumije.. .ovo je nova suvarovica

BA
bakulušić
11:14 08.01.2019.

U Kumrovec?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije