Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
održana sjednica

Na liste HZZO-a uvršteno 66 novih oblika lijekova

lijekovi
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
17.12.2013.
u 18:07

Riječ je o kliničkim i generičkim paralelama te dodatnim oblicima postojećih lijekova na listi, priopćio je HZZO.

Održana je sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na kojoj je, između ostalog, donesena odluka o uvrštavanju novih lijekova na liste lijekova HZZO-a.

- Na liste lijekova HZZO-a uvršteno je ukupno 66 novih oblika lijekova, a riječ je o kliničkim i generičkim paralelama te dodatnim oblicima postojećih lijekova na listi.

Na Osnovnu listu lijekova HZZO-a uvrštena su 3 nova lijeka: dva za liječenje šećerne bolesti (kombinacija postojećih lijekova) i jedan lijek za liječenje hepatitisa B kod bolesnika kojima je transplantirana jetra, te 54 oblika generičkih paralela i dodatnih oblika postojećih lijekova na listi. Na Osnovnoj listi lijekova proširene su indikacije za primjenu sljedećih lijekova: lijek bortezomid za liječenje multiplog mijeloma i lijek cetuksimab za liječenje raka debelog crijeva.

Na Dopunsku listu uvrštena su 2 nova lijeka: lijek rivaroksaban za prevenciju moždanog udara i sistemske embolije kod bolesnika s fibrilacijom atrija i lijek dronedaron za liječenje bolesti srca – fibrilacije atrija, te 4 oblika generičkih paralela i dodatnih oblika postojećih lijekova na listi- priopćio je HZZO.

>> Potencijal je u prihodu, a teret 
su zaposleni i plaće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije