Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na GP Macelj turisti za ulazak u RH čekaju do četiri sata

Ministar turizma Damir Bajs na Graničnom prijelazu Macelj: Hrvatska je sprema za dolazak turista!
02. srpnja 2011. u 14:55 10 komentara 425 prikaza
macelj (1)
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

MACELJ - Ministar turizma Damir Bajs i glavni tajnik Hrvatskog autokluba Zvonko Smuk na Graničnom prijelazu Macelj potpisali su ugovor o suradnji za ovogodišnju turističku sezonu. Predstavljeno je i specijalno, opremljeno vozilo HAK-a, a 300 takvih će biti na raspolaganju turistima u Hrvatskoj koji će zatrebati pomoć na cesti.

- Sigurnost je jedan od bitnih čimbenika turistima pri odabiru odredišta gdje će provesti svoj odmor, a mi se moramo prilagoditi turistima, a ne oni nama - rekao je ministar Bajs, te dodao kako su hrvatske prometnice jedan od aduta hrvatskog turizma.

Granični prijelaz Macelj jedan je od najfrekventnijih u Hrvatskoj preko kojeg nam dolaze turisti iz srednje i sjeverne Europe. Danas, prvog srpanjskog vikenda gužve su počele. Od slovenske strane gdje nema autoceste pa do Maclja turisti su za ulazak u Hrvatsku čekali do četiri sata, a ulaskom u Hrvatsku pred njima je suvremena autocesta.

- Sve naše državne službe su spremne za turističku sezonu, napomenuo je Bajs, koji je zadovoljan lipanjskim vikendima, u kojima je preko graničnih prijelaza u Hrvatsku ušlo više od 2,5 milijuna stranih putnika, što je za 7,6 posto više u odnosu na iste vikende prošle godine. Očekivanja za ovogodišnju sezonu su da budemo bolji od prosjeka Europe, dodao je ministar koji ne želi prognozirati rezultate prije glavne sezone.

- Hrvatska svoje goste dočekuje s kvalitetnim i sigurnim prometnicama, sustavom informiranja o stanju na cestama te službom za pomoć na cesti, poručio je Bajs.

Od ovog vikenda u funkciji je i dodatni informativni servis za turiste koji automobilima ulaze u Hrvatsku Djelatnici HAK-a,, Hrvatske turističke zajednice i TZ Krapinsko zagorske županije turistima dijele informativne i promidžbene materijale o Hrvatskoj, te ih informiraju o stanju u cestovnom prometu.

VIŠE PUTA ZABRANJENI
Masoni su u Hrvatsku došli u 18. stoljeću, a trenutno ih je 800
Valamar
Dobar posao u Valamaru
Ako volite ljude, kao animator u hotelu uopće nemate osjećaj da radite. To je posao mojeg života
  • Toni50:

    02.07.2011. u 17:01h cunt je napisao/la: eto još jedan dokaz zašto smo mi primljeni u EU a slovenija nije, mi imamo bolje ceste i to sve na kredu koje će od moga sina sin odplačivati,,,,,,,,,,,,,,,i zato braćo,,,,pijme gaaaaaaaaa,,,,,,,dok ne puk....................................ne ... prikaži još! zora ---------------------------------------------------------------------------------------- Skoro je sve OK. netko kao i dosada če plačati a naj lukaviji če zna sed napustiti balkaniju i u7 slobodni svjet... A hapšenja če nastaviti još idućih 20-30 godina .. Znate i sami da za neke zločince ili silovatelje je to neki rok kada se odlučuju na posao !

  • doktorica:

    imamo najljepše more,ugodnu klimu,dobru hranu,nismo preskupi,i sigurni smo za razliku od mnogih razvikanih destinacija.....

  • cunt:

    eto još jedan dokaz zašto smo mi primljeni u EU a slovenija nije, mi imamo bolje ceste i to sve na kredu koje će od moga sina sin odplačivati,,,,,,,,,,,,,,,i zato braćo,,,,pijme gaaaaaaaaa,,,,,,,dok ne puk....................................ne zora