Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINUO HUMANITARAC

MVEP potvrdio smrt hrvatskog državljanina u Ukrajini

Zagreb: Ministar Radman dao je izjavu medijima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
16.09.2022.
u 10:06

Konzularna služba MVEP-a, zajedno s Veleposlanstvom u Ukrajini, pruža obitelji svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.“

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u petak je potvrdilo smrt hrvatskog humanitarca u Ukrajini, dodajući da njegovoj obitelji pruža konzularnu i drugu pomoć. 

„Potvrđujemo informaciju o smrtno stradalom hrvatskom državljaninu, koji je u Ukrajini radio za nevladinu humanitarnu organizaciju“, rečeno je Hini iz MVEP-a. 

„Konzularna služba MVEP-a, zajedno s Veleposlanstvom u Ukrajini, pruža obitelji svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.“ 

Prema pisanju Novog lista, riječ je o 29-godišnjem Zagrepčaninu koji je poginuo u utorak, prilikom eksplozije protutenkovske mine. kako navode novine, Andro Fabijanić radio je za udrugu „Za heroje“ iz grada Dnjipra koja je dostavljala zavoje i ostalu medicinsku pomoć ukrajinskim borcima. 

VIDEO: Poginuli majka, sin i nećakinja, mještani upozoravaju: 'Bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi tragedija'

Ključne riječi

Komentara 4

YE
yelloman
10:40 16.09.2022.

Vjecna slava mladom i hrabrom sugradjaninu koji je otisao pomoci narodu napadnutom od ruskih putinovih hordi zla.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:50 16.09.2022.

Lijepo je pomagati, ali humanitarna pomoć vojsci, je čudna definicija. To naš zakon niti pravilnik o razvrstavanju humanitarnih akcija ne poznaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije