Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Muškarac koji je bacio bombe na djelatnike HEP-a optužen za trostruki pokušaj ubojstva

Pakrac: oko 9:19 sati ujutro u ulici Jan Žiške u Pakracu cula su sa dva pucnja bombe.
Foto: Antonio Pejsa/PIXSELL
1/4
29.05.2021.
u 12:02

Tereti ga se da je 27. siječnja 2021. u 9,15 sati u Pakracu, na radnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, iz bacio ručnu bombu M-75. S bombe je prethodno skinuo osigurač, pa je ona eksplodirala u blizini djelatnika HEP-a. Jedan od djelatnika HEP-a, bio je ozlijeđen opasno po život, drugi teže, a treći lakše

Za pokušaj ubojstva trojice djelatnika HEP-a i nedozvoljeno  držanje oružja optužen je Milorad A. (72), a optužnicu je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Tereti ga se da je 27. siječnja 2021. u 9,15 sati u Pakracu, na radnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, iz bacio ručnu bombu M-75. S bombe je prethodno skinuo osigurač, pa je ona eksplodirala u blizini djelatnika HEP-a. Jedan od djelatnika HEP-a, bio je ozlijeđen opasno po život, drugi teže, a treći lakše.

Milorad A. optužen je i da je od točno neutvrđenog dana do 27. siječnja 2021., pribavio i u kući svoga brata držao jednu ručnu bombu M-75, dok je u svojoj kući držao jednu ručnu bombu M-75 neutvrđenog broja. Bombe je držao iako je znao da je to protuzakonito. Optužno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru prihvatilo je prijedlog tužiteljstva te mu je zbog opasnosti od ponavljanja djela produžilo istražni zatvor u kojem je od uhićenja.

 

Komentara 13

Avatar anlaser
anlaser
12:29 29.05.2021.

Razbojnik je već davno trebao robijati ali zahvaljujući našem ekspeditivnom krivosuđu neće ni doživjeti presudu !

Avatar B.Geserit
B.Geserit
12:17 29.05.2021.

Heroj manjine, a ne terorist! Pustiti na slobodu, dati dodatak na mirovinu uz ispriku. Preimenovati ulicu u Zagrebu u njegovo ime, Možemo.

US
Usputni
14:41 29.05.2021.

Svi ti Miloradi imaju bombice i ostale vatrene igrackice, ali njima se ne ide u pretres kuca, mogao bi se Pupovac naljutiti i srusiti HDZ-u vlast, ali zato koriste i najmanji prekrsaj za pretres kuca hrv. brsnitelja i HRVI. Gade mi se glasaci HDZ-, pardon SDSS-a, ustvari kakva je razlika? Nikakva, samo u nazivu, i jedni i drugi mrze HR drzavu i ponizavaju one koji su ginuli i davali dijelove tijela za nju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije