Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Nevjerojatno otkriće: Drevna mumija davni je predak ministra vanjskih poslova!

Mumificirani ostaci pronađeni su 1975. tijekom obnove gotičke crkve
26. siječnja 2018. u 10:55 2 komentara 2527 prikaza
Foto: screenshot/youtube
Pogledajte galeriju 1/2

Švicarska je ovih dana doznala da njihova najpoznatija mumija ima i dobro poznatog rođaka: britanskog ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona.

Berlinski zid 'izgubljeni' dio Pronađen dosad nepoznati dio Berlinskog zida

Mumificirani ostaci pronađeni su 1975. tijekom obnove gotičke crkve Barfuesserkirche u Baselu, objavio je u četvrtak prirodoslovni muzej u tom gradu.

Tijelo je kasnije identificirano i utvrđeno je da pripada Anni Catharini Bischoff, pastorovoj supruzi koja je umrla 1787., navodi se u priopćenju. 

Uz pomoć povijesnih dokumenata, paleoantropoloških i DNA uzoraka istraživački tim došao je do iznenađujućeg otkrića. Muzej je otkrio da je kćer gospođe Bischoff, Anna Katharina Gernler, pra-pra-pra-pra-pra-pra-prabaka britanskog šefa diplomacije Borisa Johnsona.

Gospođa Bischoff živjela je od 1719 do 1787. Njeni ostaci sadržavaju visoke razine žive, koja se obično u ona doba pa sve do 19. stoljeća koristila za liječenje sifilisa. Dok je tretman živom obično završavao smrću pacijenta, kod gospođe Bischoff pomogao je očuvanju njezina tijela.

Britanski šef diplomacije Johnson kazao je da je sretan zbog otkrića obiteljskih veza.

"Vrlo sam uzbuđen zbog vijesti o mojoj pokojnoj pra-pra-prabaki, pioniru brige o seksualnom zdravlju", napisao je Johnson na Twitter računu. "Vrlo sam ponosan", dodao je.

Prije dvije godine otkriveni su povijesni dokumenti koji su pokazali moguću vezu između otkrivenih mumificiranih ostataka i pastorove žene.

To je pokrenulo potragu za živim nasljednikom kako bi se mogla obaviti DNA analiza korištenjem uzorka sline.

Stručnjak Albert Zink, koji je postao poznat 1991. zbog svojih istraživanja o Oetziju, mumiji pronađenoj u Oeztalskim Alpama, planinskom lancu između Italije i Austrije, izdvojio je DNA iz nožnog prsta mumije.

Iako je samo dvoje od sedmero djece pastora Bischoffa preživjelo, a jedna od dviju kćerki nije nikada imala djece, istraživači su uspjeli doći do nasljednika, koji i danas žive u istome gradu.

Analizom sline identitet gospođe Bischoff potvrđen je sa 99.8-postotnom sigurnošću.

Pogledajte i 10 predmeta koje znanost ne može objasniti:

1 / 11
Iako vjerojatno većina ljudi ne vjeruje u prokletstva, ipak ćete se iznenaditi ovom nevjerojatnom listom paranormalnih artefakata za koje se doista čini da donose nesreću, bolest i smrt, piše Express.hr
Arheološko blago Zahvaljujući špijunskim satelitima otkriveno je davno nestalo carstvo Povezivanje Londona i Pariza Boris Johnson: Tunel je premalo, treba nam most iznad La Manchea Ukradeni poklopac šahta u Zagrebu Ceh je 353.000 kuna 'Pao' kradljivac šahtova: pokupio ih je 26, a za svaki će morati platiti 13.000 kuna
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    "Muzej je otkrio da je kćer gospođe Bischoff, Anna Katharina Gernler, pra-pra-pra-pra-pra-pra-prabaka britanskog..." (???) Pa zašto tako? Zar nije jednostavnije napisati da je ta gospođa Bischoff sve to, uz dodatak još jednog "pra"????

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    i mislio sam da johnson ima nekih problema sa živcima, koje sifilis načne. eto potvrde sumnji... kad ga vidiš, odmah ti je jasno da je neka teška degenerativna bolest tu imala prste. sad još i sifilis... ha, pa i casanova ... prikaži još! se borio sa sifilisom, utrljavao živinu mast u prsa....