Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Muke po desnici: kako izreći ono što misle, da Gotovina za njih nije izdajnik od jučer?

Ante Gotovina, glavni junak cijele priče ne želi se izjašnjavati o filmu i seriji, već kaže kako to nipošto nije njegov posao
Hrvoje Jelavic/Pixsell
27.04.2022. u 09:26

"Heroj koji nije zločinac"; u veteranskim krugovima još je u jesen 2012. nakon povratka iz Haaga postao tek - ribar. Tim su ga nadimkom, svih ovih godina, aludirajući na biznis koji je pokrenuo na slobodi, u internim razgovorima s prijezirom nazivali istaknuti predstavnici braniteljske populacije, njegovi suborci, ali ispod glasa, baš kao i duboko razočarana politička desnica.

Komentara 20

DU
Deleted user
10:03 27.04.2022.

čovjek koji je bio u legiji stranaca i prošao mnoga krvava bojišta,koji je bio jedan od stratega obrane naše domovine dok su mnogi bili u skloništima .svi vi biste trebali biti tiho kad spominjete ovog čovjeka. međutim veliki vojnik kao i veliki igrač u nogometu ne mora biti i veliki trener.tako mislim da je general trebao ,ako ga se pitalo samo reći svoja saznanja o dotičnim djelatnicima udbe i nastaviti miran i zalužen ribarski život.

MA
Manolo46
12:00 27.04.2022.

Tko kaže da je izdajnik? Ja znam da su nevladine udruge, feralovci i općenito ljevičari govorili da je on ratni zločinac sve dok je bio u pritvoru u Haagu. A što se tiče Gotovine, on nije izdajnik nego potkapacitirana osoba s 6 razreda osnovne škole a to se jako dobro vidi po tome što ga cijeli život netko manipulira i uvijek mu je potreban netko da ga vodi. Mi kojima je bio zapovjednik smo ga stvarno voljeli samo zbog tog autobusa, to je istina živa, samo zato što nismo morali toliko čekati autobus kad bi se vraćali s terena nego je on uveo da autobus čeka nas. Na tome sam mu i danas zahvalan, ali to bi ujedno bilo sve. Nitko od nas ga nije smatrao vojnim strategom niti nekakvim genijalcem za ratovanje, jer smo svi znali da sve te operacije ionako planira Rakić a da je on tu samo maneken. A druga stvar zbog koje smo ga blagonaklono gledali je to što nije bio jugoificirčina. I to je sve. Vi novinari ste napravili od njega nešto što on nije, a realno, taj čovjek je za konačni ishod rata potpuno nebitan, jer da nije bilo njega rezultat bi na kraju bio potpuno isti

JU
juma
10:18 27.04.2022.

Zašto bi izdajnik bio netko tko ima drugačije mišljenje od mog? Kakav je to odnos prema ljudima i gdje je minimum respekta prema drugima i pravu na to da imaju svoj stav? Gotovina je u krivu i dao se istrumentalizirati, ali to ne znači da je izdajnik i da nema pravo biti u krivu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije