Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA POSLA

Muke na Krku: Gosti na suhom, kapetan 'otplovio' u nepoznato!

nautičari
Goran Kovacic/PIXSELL
03.06.2010.
u 20:00

Turisti iz marine Punat morali su popis posade potvrditi u danas jedinoj dežurnoj Lučkoj kapetaniji Rijeka. Željeli su otploviti do Raba, ne sluteći da će vrijeme trošiti na administraciju

– To je kao da u Tirolu u vrijeme skijaške sezone prodajemo karte za dizala, a ona ne rade – komentar je kojim nas je danas dočekala skupina od desetak Austrijanaca u marini Punat na otoku Krku.

Loša reklama
Svoj četverodnevni blagdanski odmor poželjeli su provesti u plovidbi Jadranom, no danas, kada su stigli iz Graza, nisu mogli isploviti jer Lučka kapetanija Punat u dane blagdana ne radi! Zbog potrebne dokumentacije – popisa posade koji izdaje upravo Lučka kapetanija – ne mogu isploviti jer su tako u crnom čarteru, za što im se može oduzeti brod. Jedino što im je preostalo bilo je uputiti se prema Rijeci, udaljenoj 70-ak kilometara od Punta, i ondje, u Lučkoj kapetaniji Rijeka, ispuniti i ovjeriti potreban dokument. Gosti iz Austrije svoj su prvi dan ionako kratkog odmora morali provesti u marini, a plan im je bio uživati u krstarenju do otoka Raba. Zatečeni Austrijanci kažu kako im se takvo što u 15 godina, koliko dolaze u Hrvatsku, nije dogodilo. Njihov prijatelj Ivica Čačić nije skrivao nezadovoljstvo.

 

Ništa od plovidbe
– Ako Kapetanija nedjeljom radi do 10 sati, onda bi bilo logično da i na blagdan radi do 10 sati. Ovako, skiper mora otići u Rijeku i izgubiti cijeli dan, a sudeći prema raspoloženju Austrijanaca, možda i posljednji njihova boravka u Hrvatskoj. Ovako ne možemo razvijati turizam, tražimo način kako produljiti sezonu, a ne shvaćamo da ona zapravo traje 365 dana u godini. Desetak je ljudi ostalo nezadovoljno i to je velik problem – kazao nam je I. Čačić. Jedinog lučkog kapetana u Puntu Marina Ivošića pokušali smo telefonski dobiti, ali na poziv nije odgovarao. U Lučkoj kapetaniji Rijeka potvrdili su nam da su jučer izdali popis za skupinu austrijskih turista iz marine Punat.

Komentara 23

LU
Lujo123
22:05 03.06.2010.

Sad sam se setil riješenja - nek jaca na njih pošalje specijalce (mislim na te turiste). Koga vraga su došli zajebav*t baš sad? Kaj nemaju pametnijeg posla neg dangubiti na jahtama?

MA
marko53
22:12 03.06.2010.

Moš zamisliti došli u šestom mjesecu.Zar oni ne znaju da naši rade samo DVA mjeseca u godini.Neka pričekaju jedan mjesec da se gopoda probudi iz zimskog sna.

DU
Deleted user
21:48 03.06.2010.

Zasto se to ne bi moglo obaviti internetom. Treba odrediti nekoga u, recimo, policiji koja uvijek mora djelovati, da provjeri identitet, skenira ili kopira papire, i da izda uvjetnu dozvolu koja vrijedi do radnih dana kada sve to isto treba obaviti za stvarno. .... ako pretendiramo na to da budemo turistička, receptivna zemlja ... kakvi to seljačine vode te službe da za tako nešto nisu našli bolje rješenje od odlaska u Rijeku ... kao da smo s turiznom počeli jučer ... treba tu bič od bikovog kur** i mlatiti ih sve po guzici do radnoga dana ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije