Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE ZATVOR Optužena dvojica mještana i veterinarka

Mučeni magarac na kraju je eutanaziran

19.01.2009.
u 18:47

PAZIN – Zbog mučenja magarca optužene su dvije osobe, Zorko Težak (53) iz Pićna i Lucijan Lazarić (58) iz Novigrada, koji ima kuću u selu Oršanići kod Pićna.

Magarčeve nevolje počele su lani u lipnju kada ga je Lazarić kupio.

Kako je Lazarić morao u zatvor u Pulu, doznajemo, zamolio je svoga prijatelja Težaka da se brine o magarcu. Težak je magarca vezao za ogradu u dvorištu kuće L. Lazarića.

Sam pod vedrim nebom
Dao mu je hranu i vodu te ga ostavio samoga, kako kažu lokalni mještani, “ispod vedra neba”. Kako u spomenutoj kući ne živi nitko, nekoliko pasa lutalica noću je izgrizlo magarca po stražnjem dijelu tijela, a posebno teške ozljede nanijeli su mu po stražnim udovima.

Naš izvor potvrđuje da je Težak magarca zatekao u užasnom stanju. Vidjevši da mu dio noge visi o kosti, odlučio je pilom otpiliti magarcu kopito.

Prijavila ih inspekcija
Da stvar bude gora, nazvao je i veterinarku Veterinarske stanice u Labinu Ingeborg Olujić, koja je odbila pravodobno izaći na teren. Veterinarka je na mjesto događaja stigla tek 8. kolovoza. Zbog toga je i protiv nje podnesen optužni prijedlog, a tereti ju se za nesavjesno pružanje veterinarske pomoći. Na kraju ove crne priče magarac je eutanaziran. O strašnom događaju Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu izvijestila je labinska policija, koja je dojavu dobila od veterinarske inspekcije.

Optužba je već proslijeđena Općinskom sudu u Labinu. Datum ročišta još nije određen, no poznato je da se u optužnici predlaže šest mjeseci zatvora za vlasnika magarca Lucijana Lazarića te po tri mjeseci zatvora za njegova nemarnog prijatelja Zorka Težaka i nesavjesnu veterinarku Ingeborg Olujić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije