Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Todorić:

'Dalić ucjenjuje Plenkovića, a Agrokor za godinu dana neće postojati'

Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
24.03.2019.
u 15:36

Ja sam nakon 30 godina otišao iz svoje kompanije. U tih 30 godina sve je ostalo u kompaniji, svi moji mailovi, SMS-ovi, računi, sve moje transakcije, svi moji ugovori, sve je ostalo u kompaniji, rekao je

Četiri i pol mjeseca nakon izručenja Hrvatskoj, optužnice protiv Todorića i vrha Agrokora još nema. Bivši šef Agrokora Ivica Todorić gostovao je u emisiji Točka na tjedan N1 televizije.

"Govorite da sam nakon svega toga uništen čovjek i da sam u problemima, ja sam tu među vama, mislim da sam u istoj formi i na isti način se ponašam, kao što sam se ponašao prije dvije, tri, četiri godine. 40 godina sam stvarao, napravio neviđen uspjeh u ovom dijelu Europe, napravio nevjerojatnu kompaniju. Istina, meni se u jednom trenutku moj život drastično promijenio i došao u jednu drugu situaciju", rekao je  Ivica Todorić.

"Dvije godine od toga su prošle i moram kazati - moj posao se promijenio, radim nešto više nego što sam radio zadnjih 40 godina, a radio sam nevjerojatno puno. Bit ću iskren, možda sam čak danas još veseliji, sretniji čovjek nego što sam bio nekad. Ovaj puta se borim za jednu drugu stvar, protiv jednog koruptivnog sistema koji je nezapamćen u ovom dijelu Europe i na tome radim danonoćno, to je jedan ozbiljan, veliki posao i ja sam s tim poslom pri kraju", dodao je.

Na konstataciju da se država također dvije godine sprema za postupak protiv njega tvrdeći da je on u Agrokoru počinio kriminal, Todorić kaže:

"Ja vam se uopće time ne bavim, neke optužbe protiv mene o čemu oni govore i to što su pokušali imputirati, to će biti jedan ozbiljan pravni dokument sramote hrvatske države. Ja sam nakon 30 godina otišao iz svoje kompanije. U tih 30 godina sve je ostalo u kompaniji, svi moji mailovi, SMS-ovi, računi, sve moje transakcije, svi moji ugovori, sve je ostalo u kompaniji! Zašto ne pokažu jedan račun?! Što su oni napravili u Agrokoru za godinu dana, koji kriminal su radili", rekao je.

"Oni što su danas napravili od Agrokora, ne mogu dobiti 2,5 milijarde. Koje uništenje su napravili. Kad govorite o DORH-u i procesu proti mene... Nevjerojatno, njima je Ramljak donio hrpu dokumenata na stol u kojima se oni ne snalaze. Oni tvrde da sam ja uzeo neke novce. Ja sam uzeo kredit od Agrokora 100 milijuna eura i poslao europskoj banci, uzeo sam nekih 26 milijuna eura i posla za kamate bankama. Zna se kud je novac išao, gdje su računi. Uzeo sam oko 470 milijuna eura osobnoga duga i to sve sam dao Agrokoru. Agrokor je meni dužan, a ne ja Agrokoru! I ja sam kao nešto uzeo...", rekao je Todorić.

Rekao je da je točno da je postojala urota koje je išla prema njegovom rušenju.

"Meni se prvo javio, preko predsjednika Sberbanke Hrvatska, gospodin Petrov i tobož meni davao neke podatke, očito se mene lagalo, tražio je da se nađemo. Ja sam odbio jedanput, dvaput... Mislio sam da nije zgodno da odem jednome, a drugome ne. Ipak, ne mogu samo tako odbiti predsjednika Sabora. Zvao sam ured predsjednika Vlade, rekao sam da me zove šef Sabora, a da nikad nisam vidio ni premijera pa da možemo zajedno. Ja sam namamljen taj sastanak, došao sam kao mafijaš u noći na taj sastanak. To je bio čudan sastanak, nisam ništa razumio", rekao je Todorić.

Video: Todorić izašao iz Remetinca

Na pitanje kako gleda na budućnost Agrokora, Todorić je izjavio kako za godinu dana Fortenova neće postojati.

"Neće biti ništa od cijelog biznisa Agrokora. Agrokor je imao promet oko 30 milijardi kuna kad sam ja otišao, danas bi imao 35. A u ovom trenutku ima 20 milijardi, a iduće će godina imati možda osam jer će Konzum otići, raspast će se, a kad Konzum ne postoji ne postoji ni grupa. Plenković je svime rukovodio, on je bio na svim sastancima, on je sve znao."

Obrušio se i na DORH.

"Stavili su se u štićenje jednog čovjeka - Andreja Plenkovića. To je čovjek koji je nažalost ucijenjen i to očito od jako puno osoba. Imate prvo Martinu Dalić, što je ona sve napravila? Što je radila s aferom Hotmail, što je činila i što se događalo. Što je napravila njemu kad ga je otkrila u izvještaju i rekla - on je, on je bio prvi, on je odgovoran. Ona ga je direktno optužila, ona ga je najteže optužila što ga je mogla. Ne optužuje ga Ivica Todorić.", zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 34

RZ
rebel.zg
12:22 24.03.2019.

Di su pare?

JE
Jednakost
13:03 24.03.2019.

A kompanija jaka, vrijednost 16, a dug 50? Kad se sve zbroji, 30 godina si glumio baju i zdrobio 34 milijarde.

DU
Deleted user
12:29 24.03.2019.

Naši tajkuni samo daju tvrtkama, ništa ne uzimaju. Kad su počeli nisu imali ništa, a onda skupa auta, helikopteri, avioni, dvorci, sve luksuzno, najskuplje, radnici na minimalcima, a oni sve najskuplje sebi, ali oni nisu ništa uzeli. Sve neki teški mađioničari. A što ste platili sa 10 mrd. HRK koje ste prebacili u Nizozemsku? Pa služite se samo lažima i prijevarama. Kako i na koji način ste dobili 100 mio EUR kredita na kulmerove dvore. To znači da Kulmer vrijedi 300 mio. EUR-a. I banke, koje su davale sve te kredite treba kazniti. Sve oduzeti, sve. Vaš učitelj tito je bio lijek za vas. Ovo danas je niš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije