Naslovnica Vijesti Hrvatska

Most: Vlada se umjesto interesima Hrvatske bavi političkom trgovinom u Saboru

Politika nečinjenja nas je učinila ovisnima i propušteno je vrijeme, a isti je slučaj i s ključnim reformama, upozorava Most
24. prosinca 2018. u 14:55 14 komentara 232 prikaza
MOST
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Premijer Andrej Plenković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić dužni su hrvatskoj javnosti odgovoriti na pitanje zašto nisu ispunili obećanje dano na Badnjak 2016. da će otkupiti MOL-ov udjel u Ini, priopćio je u ponedjeljak Most.

Davor Bernardić davor bernardić 'Plenković je, kao i Sanader, izdao Inu i njezine radnike'

Plenković i Ćorić do danas taj postupak nisu pomaknuli s mrtve točke unatoč činjenici da su za pokretanje postupka otkupa još u ožujku 2017. od Mosta dobili kompletnu podlogu natječaja za poslovno i financijsko savjetovanje u transakciji otkupa vlasničkog udjela MOL-a u Ini, ističe Most.

Rafinerija nafte u Sisku je u funkciji za domaće potrebe i proizvodnja se može povećati u idućih nekoliko godina revitalizacijom domaće proizvodnje iz panonskog dijela Hrvatske. Sama rafinerija u Sisku ima izuzetan potencijal i tržišnu budućnost za opstanak, smatra Most.

Zagreb: Sabor raspravlja o konačnom prijedlogu zakona o udžbenicima novčane kazne Nekolicina zastupnika i ovu godinu ispratila neopravdanim izostancima

Rafinerije Ine imaju kapacitet znatno veći od potreba domaćeg tržišta i moraju se više okrenuti izvoznim tržištima. To očito nije interes MOL-a, koji zatvaranjem rafinerije u Sisku želi preusmjeriti sirovu naftu u svoje rafinerije, a u drugom koraku pod izlikom da je transport sirove nafte u Rijeci neisplativ zatvoriti i Riječku rafineriju nafte.

Politika nečinjenja nas je učinila ovisnima i propušteno je vrijeme, a isti je slučaj i s ključnim reformama, upozorava Most.

Vlada nema kapacitet da se ozbiljno pozabavi sa suverenim interesima Hrvatske jer se mora baviti političkim trgovinama u Saboru i Gradu Zagrebu, a pri tom od Hrvatske stvara koloniju po pitanju energetike i ovisnosti o uvoznim energentima, kaže se u priopćenju.

>> Pogledajte žestoki okršaj Kreše Beljaka i Andreja Plenkovića u Saboru

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • droza:

  Pa dokle više.. Našli se mostovci govoriti o INI i MOL- u.. Zaista sam bio uvjeren da taj Božo ima više obraza.. Upravo radi njihove "genijalnosti" plaćamo danak u vidu 300-tinjak milijuna CHF-a radi izgubljene arbitraže, na kojoj su toliko ... prikaži još! inzistirali i prokazivali Karamarka kao izdajnika jer je tvrdio da se treba povući iz tog postupka. Najveće razočarenje na RH političkoj sceni jest Most.. Jad i čemer..

 • robertos28:

  bože dragi ovih mostovaca, al sve kreten do kretena, i vođa božo psihopata

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Ta Podolnjak, Vecetic , grmoja - Petrov sekta kad bi imali obraza ne bi se pojavljivali u medijima!