Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novčane kazne

Nekolicina zastupnika i ovu godinu ispratila neopravdanim izostancima

Zagreb: Sabor raspravlja o konačnom prijedlogu zakona o udžbenicima
Patrik Macek/PIXSELL
24.12.2018.
u 12:35

Najmanje ih je izostalo u studenom ove i u travnju prošle godine, po jedan, a riječ je o Mostovu Anti Praniću i zastupnici Neovisnih za Hrvatsku Bruni Esih.

Hrvatski sabor je i drugu godinu za redom zaključio neopravdanim izostancima svojih zastupnika, u prosincu, kada se skupno zasjedalo deset dana, a neopravdano ih je izostalo troje: SDP-ova Sabina Glasovac i HDZ-ovi Petar Škorić i Miroslav Tuđman

Izostali su po jedan dan, pa će se njihovi paušali, koji mjesečno iznose 1.500 kuna, umanjiti sa po 150 kuna.

Pogledajte i galeriju Zastupnici u 2018., bez plaća, potrošili 8,7 milijuna kuna

Zagreb: Sabor raspravlja o konačnom prijedlogu zakona o udžbenicima
1/1

Od lanjskog srpnja, od kada se novčano kažnjavaju neopravdani izostanci, još nije bilo mjeseca da netko do 151 zastupnika nije izostao makar jedan dan.

Najmanje ih je izostalo u studenom ove i u travnju prošle godine, po jedan, a riječ je o Mostovu Anti Praniću i zastupnici Neovisnih za Hrvatsku Bruni Esih.

Pravila u broju izostanaka nema, broj im se razlikuje od mjeseca do mjeseca, najviše ih je bilo lani u prosincu (27), potom u srpnju (26), pa u veljači (21) ove godine.  

Zastupnici neopravdano izostaju iako imaju široku lepezu opravdanja.

Izostanak im se, naime, opravdava ako su bili bolesni, imali smrtni slučaj u obitelji, ako su se morali odazvati sudu ili doći na društveni, politički i drugi skup. Opravdava im se ako su sudjelovali na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Pogledajte i video Premijer Plenković na izbornom Saboru Mladeži HDZ-a

Komentara 4

DH
dalibor.hren
12:41 24.12.2018.

Bolje reči da ih nekolicina dolazi...

RP
rpzagreb
13:17 24.12.2018.

Koliko rade, što govore i kakvi su im rezultati trebali bi imati 1000 kuna plaću. Možda !

Avatar Moodleen
Moodleen
14:48 24.12.2018.

Ajde nas na Badnjak oslobodite članaka o tim vucibatinama. Pa ko još normalan sabor smatra ozbiljnom institucijom dok u njemu sjede pravomoćno osuđeni kriminalci Beljak, Mađer... razni alkići, psihići.... pa i pokoji čedo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije