Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTIGLI DOGOVOR

Most u 9. i 10. izbornoj jedinici ide s Nezavisnom listom mladih

Split: Božo Petrov predstavio koalicijskog partnera - načelnika općine Dicmo
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/7
22.03.2024.
u 14:11

Božo Petrov ovom prigodom nije htio govoriti o izbornim listama i potencijalnim mjestima na njima. Najavio je da će Most svoje liste predstaviti idućeg tjedna.

Most i Nezavisna lista mladih zajedno izlaze na izbore u 9. i 10. izbornoj jedinici. Objavili su tu u petak u Splitu Božo Petrov, čelnik Mosta i Petar Maretić, predsjednik Nezavisne liste mladih, ujedno načelnik Općine Dicmo. -Izlazimo osnaženi na izbore i neće se dogoditi rasipanje glasova, a jedini kojima bi to odgovaralo je HDZ. Pa na njihovu žalost, a na naše zadovoljstvo, izlazimo zajedno na izbore. Vjerujem da s Nezavisnom listom mladih možemo ostvariti po jedan mandat više u 9. i 10. izbornoj jedinci - kazao je Petrov.

Medijima se obratio i predsjednik Nezavisne liste mladih, Petar Maretić koji je rekao kako su u razgovorima s MOST-om shvatili da su im predizborni programi kompatibilni.

-Svima nam je briga za demografiju i za mlade na prvom mjestu. Puno mladih iselilo je iz Hrvatske. Ante, Petar, Ivan za vas možda ništa ne znače, ali to su sve naši susjedi koji su po svijetu umjesto u Hrvatskoj. Prioritet nam je i borba protiv korupcije. Mi pozivamo sve mlade da ovom turom izađu na izbore i da pokrenu promjene, a mi smo pokazali da to možemo u našim lokalnim sredinama gdje djelujemo. Borba se uvijek svodi na HDZ i SDP, a to je duopol koji godinama uništava Lijepu našu. Mi smo tu da svojim primjerom pokažemo da može drugačije. Mi smo svi ljudi koji su došli iz realnog sektora, imamo iskustvo rada prije politike i smatramo da je to ono što Hrvatskoj treba – rekao je Maretić.

VEZANI ČLANCI

Nezavisna lista mladih ima načelnika općine Dicmo, gradonačelnika Vrgorca, načelnicu Podgore i načelnika općine Kali u zadarskoj županiji, a u Solinu su na prošlim lokalnim izborima ostvarili izvrstan rezultat. Imaju više od 30 vijećnika u gradovima i općinama. Božo Petrov ovom prigodom nije htio govoriti o izbornim listama i potencijalnim mjestima na njima. Najavio je da će Most svoje liste predstaviti idućeg tjedna.

VIDEO Milanović zaprijetio: 'Neka se usude donijeti odluku o promjeni datuma izbora, neće dobro završiti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije