Naslovnica Vijesti Svijet

Moskva uključila kopnenu vojsku u operaciju u Idlibu

Ruska kopnena vojska pridružila se snagama sirijske vojske u vojnoj operaciji osvajanja strateškog brdovitog područja Humaymat na sjeveru susjedne regije Hama, koje su prošli tjedan zauzeli pobunjenici
18. srpnja 2019. u 06:46 7 komentara 1268 prikaza
Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL

Rusija je u posljednjih nekoliko dana poslala specijalne snage kao pomoć sirijskoj vojsci u vojnoj akciji kojom već više od dva mjeseca nastoji vratiti kontrolu nad sjeverozapadnom pokrajinom Idlib koja je pod kontrolom pobunjenika, priopćili su viši zapovjednici pobunjeničkih snaga.

Sirija U POKRAJINI IDLIB Rusija i Turska dogovorile prekid vatre između sirijskih snaga i pobunjenika

Po njihovim riječima, iako ruska vojska iza linija fronte upravlja operacijama pucajući iz snajpera i ispaljujući protutenkovske projektile, ovo je prvi puta da je Moskva poslala kopnene snage na bojno polje u ofenzivi sirijske vojske koja je počela koncem travnja.

"Te specijalne ruske snage sada se nalaze na bojišnici. Rusi sada izravno interveniraju", rekao je kapetan Naji Mustafa, glasnogovornik pobunjeničkog saveza Nacionalna fronta oslobođenja (NLF).

Ruska kopnena vojska pridružila se snagama sirijske vojske u vojnoj operaciji osvajanja strateškog brdovitog područja Humaymat na sjeveru susjedne regije Hama, koje su prošli tjedan zauzeli pobunjenici.

Dužnosnici ruskog ministarstva obrane nisu bili dostupni za komentar.

Izrael BLISKI ISTOK Izraelci gađali vojne objekte u Siriji: Ubijeno 10 vojnika

Više od dva mjeseca rusko-sirijske vojne akcije u sirijskoj pokrajini Idlib, posljednjem značajnom uporištu pobunjenika, Rusiji i njezinu savezniku, sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu, nije dosad donijelo gotovo ništa, što je, od kad je Rusija 2015. odlučila intervenirati, za ruske snage iznimka.

Preko 300 tisuća ljudi napustilo je pokrajinu Idlib od početka napada u travnju.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

 • jureh77:

  podrška Rusiji u deratizaciji terorističkog šljama, koji HINA još uvijek 2019. zove 'pobunjenici'

 • Avatar ehlbert13
  ehlbert13:

  Doći će ovi i na puškomet od Zagreba, ukoliko Mile Dodok uspije nasanjkati hrvatske političare i podijeliti Bosnu...

 • domxerex:

  Sada bi nama kao trebalo biti žao njihovih nasilnika i ubojica koji trebaju oteti nečiju naftu za interese multinacionalne kompanije kojoj je sjedište u nazovi naliberalnijoj zemlji na svjetu (sponzori naših urbanih) i u kojoj ima dionice kraljica (vrhovni idol ... prikaži još! naših urbanih - zato svaki dan imamo barem dva članka o kraljevskoj obitelji). Nisam se još toliko našmkao da bi mi toliko izgrizlo mozak da ne kužim da se tu radi o nečem što nama čak škodi.