Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
generali na slobodi

Mons. Puljić: Danas se imamo svi pravo radovati jer je rat završen

Želimir Puljić
Dino Stanin/Pixsell
16.11.2012.
u 16:19

Nismo se nadali ovako pozitivnom sudskom ishodu iako smo ga u dugogodišnjem traženju istine i pravde priželjkivali, kazao je zadarski nadbiskup

– Raduj se, zemljo Hrvatska, jer ovim današnjim činom završava tvoja dugogodišnja muka oslobodilačkog rata i poraća i svih teških godina kada su se različite teorije iz naše domovine, a i iz inozemstva širile oko kvalifikacije svega onoga što se događalo. Danas se imamo svi pravo radovati jer rat je završen – rekao je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup, na konferenciji za novinare koju je sazvao u povodu oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

– Nismo se nadali ovako pozitivnom sudskom ishodu iako smo ga u dugogodišnjem traženju istine i pravde priželjkivali. Ante Gotovina je heroj, vojnik, čovjek koji je u siječnju 1993. godine pozvao tadašnjeg zadarskog nadbiskupa mons. Ivana Prenđu da vojnicima govori o etici u ratu i miru. Hvala Bogu da su danas „pale u vodu“ kvalifikacije o udruženom zločinačkom pothvatu i etničkom čišćenju jer Ante Gotovina uvijek je nastojao da njegovi vojnici budu pravi vojnici – kazao je mons. Puljić.

Sve o presudi generalima čitajte i u našem specijalu

Komentara 2

RE
revolverucijonar
16:30 16.11.2012.

gospodine puljic, bacite samo pogled u komentare na cro i srb - portalima i vidjet cete kako je "rat zavrsen". ili je za Vas duhovnjaka rat samo onda kada pucamo jedni na druge?

BB
brle brkić
17:43 16.11.2012.

ima pravo gospon,tko jamijo jamijo i magarac bijo tko se nije skrijo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije