Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava na cesti

Mom su sinu šivali glavu, čini se da mu je slomljena i ruka

minibus sletio (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/3
19.11.2010.
u 10:20

Otac Vlado jedino se pita kako je stari vozač mogao prevoziti djecu. Dodaje da je njegov sin ispao iz minibusa nakon što se prevrnuo, a ogorčen je što vozač nije usporio i prilagodio brzinu teškim uvjetima na cesti

Neprilagođena brzina po mokrom i skliskom kolniku, uzrok je teške prometne nesreće koja se dogodila rano ujutro u Malovanu pokraj Gračaca, potvrdila je zadarska policija.

Prozivaju školu

Minibus koji je prevozio 16 osnovaca iz Srba prema Gračacu sletio je s ceste te se prevrnuo, a sva su djeca te vozač ozlijeđeni. Najteži slučajevi prevezeni su u Opću bolnicu Gospić. Trinaestogodišnje dijete Anđe Marić iz Srba, kako doznajemo, najteže je ozlijeđeno.

– Imao je posjekotine na glavi, a čini se i da mu je slomljena ruka. Žali se i na bolove u leđima i prsima – rekla nam je zabrinuta majka. Gospođa Marić ogorčena je na djelatnike škole, posebice pedagoginu, ali i općine koji, kaže, ni najmanje ne mare za sigurnost učenika osnovne škole. Na liniji Srb – Gračac djeca viših razreda osnovne škole voze se na nastavu pet dana u tjednu, a zbog djece koja žive nedaleko od Knina učenici putuju ukupno 120 kilometara na nastavu. Majka stoga proziva ravnatelja škole i općinske čelnike.

U nesreći su stradala braća Kasalo i njihov bratić. Jedan od braće i bratić prevezeni su u Gospić, no obojica će vjerojatno na kućnu njegu. Vlado Kasalo, otac jednoga od dječaka, pita se kako je stari vozač mogao voziti djecu. Dodaje da je njegov sin ispao iz minibusa nakon što se prevrnuo, a ogorčen je što vozač nije usporio i prilagodio brzinu teškim uvjetima na cesti.

– Minibus je sav slupan, prevrnuo se nekoliko puta. Djeca su u šoku, sva se tresu – objašnjava Vlado, a gospođa Marić dodaje da je ujutro na tom području bilo nevrijeme i da se kiša ledila na tlu. Isto nam je rekao i Miodrag, sin vozača Mirka Dubajića, koji je rekao da njegov 65-godišnji otac već tri godine prevozi djecu u školu.

– Savjestan je vozač, pedantan čovjek, odan poslu. Profesionalni je vozač već 35 godina, vozio je autobuse, kamione, nikad nije imao nesreću, nikad nije kažnjavan – objašnjava Miodrag, također potresen nesrećom. Kaže da je otac u šoku te da mu je rekao da je izgubio kontrolu nad vozilom zbog leda na cesti. Teško je ozlijeđen, vjerojatno mu je slomljeno rebro, a žali se i na bolove u leđima.

Zasad je poznato da će šestero djece i vozač koji su primljeni u gospićku bolnicu vjerojatno svi biti pušteni na kućnu njegu. Ostala djeca pregledana su u Domu zdravlja Gračac.

Komentara 43

KU
kumajela
18:41 19.11.2010.

I ne treba brisati ovog Điđija. Trebalo bi njegov napis objaviti na naslovnici VL, da se vidi srpsko ramišljanje i njihova vječita \"ugroženost\" od koje su živjeli sto godina kao begovi.

YA
yahoo
20:55 19.11.2010.

eto to se događa u državi u kojoj čovik od 65 godina još radi i to još vozi djecu umisto da je u penziji...

AN
ana
15:47 19.11.2010.

Svaka čast VL. Ovaj Điđi smije napisati da su djeca unesrećena jer su Srbi, a ja ne smijem dometnuti da je, po prezimenu, i vozač Srbin. Zato jer sam upotrijebila riječ na u. To je gore od ovog monstruma Điđija. Niste normalni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije