Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mladu Iranku očekuje smrtna kazna jer se izjasnila kao ateistica

neda3
AFP
03.12.2009.
u 15:49

U Iranu se izjava da ste ateist kažnjava smrtnom kaznom. Negar Aziz Moradi je zbog toga pobjegla u Tursku, ali će je ona izručiti matičnoj zemlji.

Turska će mladu Iranku Negar Aziz Moradi izručiti njeznoj matičnoj zemlji u kojoj je čeka smrtna kazna. Naime, Moradi se javno izjasnila ateisticom, što se u Iranu kažnjava smrću. Zbog toga je pobjegla u Tursku, ali joj ni ta zemlja nije pružila utočište. Turska, naime, planira izručiti Moradi Iranu jer nema dokumente koji bi joj omogućili ostanak u toj zemlji.

Ispred turskih veleposlanstava diljem svijeta prosvjeduje se u njezino ime, a podrška joj se pruža i na internetu, odnosno na web-stranici http://www.petitiononline.com/negar/petition.html

 

 

Ključne riječi

Komentara 313

Avatar jankoplemenity
jankoplemenity
18:52 03.12.2009.

.što se u Iranu ne kažnjava smrću?

BA
babyIon
22:14 03.12.2009.

Mi muslimani ne mozemo nadrapati inshaallah

OB
-obrisani-
16:56 03.12.2009.

Sretni, ove dvije žene su 18. studenog puštene iz zatvora (Christian News Agency).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije