Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na prijelazu u Križevcima

Mladiću prijeti visoka kazna: Dolazio je vlak i spuštali se branici, no on je odlučio proći kamionom

Šibenik: Pružni prijelaz u Mandalini još uvijek nema automatsku rampu za kontrolu prometa
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.03.2021.
u 13:03

Dolaskom do pružnog prijelaza bez zaustavljanja započeo je prelaziti u trenutku kada su se polubranici počeli spuštati te je priključno vozilo udarilo u polubranik.

Križevačka policija izvijestila je kako se u četvrtak oko 11.35 sati u Ulici kralja Tomislava dogodila nesreća na željezničkom prijelazu.

Skrivio ju je 19-godišnji vozač koji je upravljao teretnim vozilom Man s priključnim vozilom koprivničkih registarskih oznaka. On je dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge s postavljenim uređajima za zatvaranje prometa (polubranici) i uređajima kojima se daju svjetlosni i zvučni znaci bez zaustavljanja započeo prelaziti u trenutku kada su se polubranici počeli spuštati te je priključno vozilo udarilo u polubranik.

Vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Iz policije podsjećaju kako se vozač koji odmah ne ukloni vozilo i omogući nesmetano odvijanje prometa, ako je to moguće, kažnjava novčanom kaznom od 500 kuna. A novčanom kaznom od 3000 do 7000 kuna kažnjava se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće. Također, vozaču će se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odgovarajuće kategorije u trajanju od najmanje šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

Video: Vlak izgorio u Našicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije