Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
homofobija

Mladi homoseksualac u Beogradu pretučen mesarskim čekićem

srpska policija
Antonio Bronić / Arhiv VL-a
09.09.2012.
u 17:15

V. M. (25) su na putu prema gay klubu napala šestorica huligana. Njegov prijatelj uspio je pobjeći

Težak zločin iz mržnje dogodio se preksinoć u centru Beograda - šestorica napadača mesarskim su čekićem pretukli 25-godišnjeg homoseksualca V. M., prenosi Blic. Policija ga je zatekla u polusvjesnom stanju, a u ambulanti mu je konstantiran niz teških tjelesnih ozljeda.

Napad se dogodio u noći s petka na subotu, oko 1.30 sati, kada su V. M. i njegov prijatelj V. D. (23) išli prema gay klubu. U jednom su trenutku začuli povike \"pederi, pederi\" te ugledali skupinu mladića starosti od 16 do 20 godina kako im se trčeći približavaju. V. D. uspio je pobjeći te je iz jednog kafića pozvao policiju, koja je došla nakon nekoliko minuta, no huligani su se već bili razbježali. Policija je pronašla bačen mesarski čekić i jaknu za koje se pretpostavlja da ih je ispustio neko od napadača.

Homoseksualne osobe u Srbiji suočene su s diskriminacijom i netolerancijom koja često biva izražena na nasilan način, a gay parade koje se organiziraju u Beogradu redovito obilježavaju brutalni sukobi homofobnih huligana i policije. Ove godine parada bi se u glavnom gradu Srbije trebala održati početkom listopada.

Komentara 15

Avatar vodomar
vodomar
21:22 09.09.2012.

09.09.2012. u 20:20h bljesak4 je napisao/la: Homoseksualac je čovjek zarobljen otrovnim do smrtonosnim virusom homoseksualnosti, koja je mrska i Bogu i svim, instinktima života zdravim ljudima. Naravno da nije kriv što je to prokletstvo, na njega palo. Ali zašto suašto su krivi oni kojima to odvratno do srži jeste. I tako nema krivih, ali ima mnogo gluposti s obje strane naravno, i tako je to u ovoj našoj ljudskoj demokraciji ----------------------------------------------------------------------------- Bog ti pomogao, sinko!

AD
AdriaticSea
07:33 10.09.2012.

Volim ove habre što napadaju u čoporima, njih 6 na jednoga, hrabro, nema što(

OB
-obrisani-
17:50 09.09.2012.

Apsolutno podržavam zaštitu homoseksualaca od ovakvih napada i kažnjavanje počinitelja,kao i što sam apsolutno protiv homoseksualnih parada ni prava na usvajanje djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije