Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi u srednje škole

Mladež HSLS-a: Za Jovanovića kilo mozga- nula bodova!

Željko Jovanović
Robert Anić/PIXSELL
07.03.2014.
u 09:11

Stav mladih HSLS-a je da se svaki dodatni angažman učenika mora podjednako i pravedno vrednovati bez obzira čime se učenici bavili; sportom, glazbom ili nečim trećim

Mladi hrvatski liberali (mladi HSLS-a) izražavaju duboko neslaganje s nacrtom Odluke o elementima i kriterijima za upis u 1.razred srednjih škola 2014/ 2015.god. kojeg je donio ministar znanosti Željko Jovanović jer se navedenom odlukom zakidaju učenici koji polaze osnovnu glazbenu školu budući im to ne donosi nikakve dodatne bodove prilikom upisa u srednje škole.

Nasuprot tome, učenici koji se bave sportom ostvaruju pravo na dodatne bodove prilikom upisa što ih stavlja u povoljniji položaj u odnosu na učenike – glazbenike. Mladi HSLS-a smatraju kako je ministar ovom odlukom diskriminirao učenike glazbenike u odnosu na učenike sportaše.

Stav mladih HSLS-a je da se svaki dodatni angažman učenika mora podjednako i pravedno vrednovati bez obzira čime se učenici bavili; sportom, glazbom ili nečim trećim. Pozivamo ministra da promjeni Odluku jer je zadaća države kreativne mlade ljude poticati koji svojom kreativnošću obogaćuju društvo u kojem žive.

 - U Saboru se nekoć govorilo „kilo mozga –marku!“, a za Jovanovića je očito „kilo mozga-nula bodova“, poručuje mladež HSLS-a.

>> Za sportski uspjeh do tri boda na upisu, za glazbeni ili jezik - ništa?

Komentara 6

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
09:41 07.03.2014.

"Kilo mozga - nula bodova" ali zato: "pet deka partijskih knjižica - dva radna mjesta u ministarstvu"

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:15 07.03.2014.

Napišite mu dopis na ćirilici. To će, valjda, moći pročitati.

KA
kafka
09:52 07.03.2014.

Manje od nula. Tko misli taj za to plača ako to još i kaže - tako je ovdje desetljećima (stoljećima). .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije