Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada:

Mladen Pavić imenovan pomoćnikom ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU

Mladen Pavić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
13.09.2018.
u 21:26

Na osobni zahtjev razriješena je dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo Jasminka Karoglan Kontić, a novim članom imenovan je Ivan Anušić

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak imenovala Mladena Pavića pomoćnikom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, priopćeno je iz Vlade.

Na osobni zahtjev razriješena je dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo Jasminka Karoglan Kontić, a novim članom imenovan je Ivan Anušić.

Mirela Prpić nova je članica Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o poljoprivredi u području ekološke proizvodnje kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede, umjesto razriješene Jasminke Kelemen-Klarić.

Dr. Vili Beroš imenovan je predstavnikom Vlade u postupku mirenja s Hrvatskim sindikatom sanitetskog prijevoza.

Za članove Nadzornog odbora društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o. Skupštini tog društva predlaže se izbor Sanija Ljubunčića, Tanje Major i Zdenka Simičića, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci 15. rujna 2018.

Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o. predlaže se imenovanje Branka Lubina za člana Uprave – direktora društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer mu 15. rujna 2018. godine ističe dosadašnji šestomjesečni mandat.

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlada je usvojila stajališta Republike Hrvatske za sastanak Vijeća ministara, i to za Vijeće za opće poslove (GAC), i Vijeće za opće poslove – članak 50. (GAC – Art. 50), 18. rujna 2018.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskoga vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU-a, izvještavati Hrvatski sabor.

Također, Vlada je odgovorila na pismo službene obavijesti Europske komisije broj 2018/0180, u vezi s obradom osobnih podataka, broj 2018/0181, u vezi s uvjetima ulaska i boravka državljana trećih zemalja, broj 2018/0182, u vezi s mrežnim i informacijskim sustavima, broj 2018/2192, u vezi s ispunjavanjem zahtjeva države zastave te broj 2018/2164, u vezi s reguliranim profesijama. Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Urbani
Urbani
23:31 13.09.2018.

Sve dugorocno planiranje , nista od prijevremenih izbora.

DU
Deleted user
04:46 14.09.2018.

Tanja Major je u sukobu interesa jer izravno utjece na poslovanje PCE svojim radom u drzavnoj sluzbi u Ministsrstvu obrane ....uhljebacica jednom uhljebacica cijeli radni vijek...bitna je samo naknada koju dobije za nerad u pce itd..

DU
Deleted user
04:38 14.09.2018.

U drzavnom odvjetnistvu je podnesena kaznena prijava protiv Tanje Major...treba li joj potvrda iz DO za imenovanje ...vladi ne treba..to je hrvatska za pet....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije