Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA GRADIŠKA

Mlada poduzetnica u svojem restoranu dijeli besplatne obroke za gladne

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
14.01.2019.
u 23:05

Dora je i sama iskusila gorak okus gladi te se upravo iz tog razloga odlučila na ovakav pothvat

Mlada poduzetnica, Dora Vukšić, u središtu je Nove Gradiške otvorila fast food restoran, koji se po mnogočemu razlikuje od drugih. Naime, 'Peppers Sweet n' salty' vam nudi besplatne obroke u svojoj ponudi za sve one koji nemaju što jesti. Tako je prilikom otvorenja, facebook stranica restorana napisala:

-Ako ste gladni, a niste u mogućnosti da platite, kod nas uvijek možete dobiti nekakav topli obrok! Platit ćete kada budete mogli ili nikada! Nitko ne zaslužuje biti gladan!-

Dora je i sama iskusila gorak okus gladi te se upravo iz tog razloga odlučila na ovakav pothvat.

-Kada sam bila srednjoškolka, ostala sam trudna i odlučila da ću, unatoč svemu, postati mama. Kako sam zbog trudnoće prekinula školovanje, otišla sam u Njemačku, trbuhom za kruhom. Nije bilo nimalo lako, dobivala sam uglavnom poslove čišćenja. U sjećanje su mi se trajno usjekli dani prije prve plaće, kada smo, moj dečko i ja, nerijetko i gladovali. Osjetivši na vlastitoj koži koliko je teško preživjeti kada nemaš novca, čak niti za hranu, odlučila sam da ću, čim stanem na svoje noge, učiniti sve, da ljudi, bar oni koji žive u mom susjedstvu, ne budu gladni, jer u 21. stoljeću, to jednostavno nije dopustivo- kazala je 21-godišnja Dora za Lupiga.com.

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stefj
01:55 15.01.2019.

Samo oglas je dovoljan da je financijska rasturi. Ne smije se dijeliti hrana bez plaćanja PDV-a, baz fiskalnih računa i sl... Dal to novinari namjerno rade da unište takve pokušaje pomoći? Sad će se neki inspektor prerušiti u beskućnika, otići tamo po besplatan obrok, zatvoriti restoran i naplatiti 300.000 Kn kazne...

Avatar nekakav
nekakav
07:18 15.01.2019.

može raditi sve za što je registrirana. ako je registrirala neku socijalnu djelatnost, može ovo raditi. ako nije, ima problem sa ne samo poreznom već i sanitarnom. namjera je sumnjiva, jer svi sad možemo reći da smo gladni i ne možemo platiti. btw. ne piše kolko takvih obroka dnevno nudi.. broj me interesira. kako će pravdati razliku u nabavljenoj robi i prodanim proizvodima..? ono, kupiš 5 kila mesa, a prema računima si prodala 3 kile... 2 kile si zatajila... mislim da žena već ima problema zbog neizdavanja računa i ovime si radi medijsku prepoznatljivost, kad je porezna zatvori da bude se moglo pisati 'o poznatoj dobrotvorki'.

VO
vorda400
08:37 15.01.2019.

Ja već vidim kolonu inspektora kako jurišaju na novu Gradišku nikad neću zaboraviti kad je gazda pekare na Trešnjevci djelio kruh kad su priznali Kosovo u roku sat vremena je bio zatvoren nije stvar u kruhu nego u PDV-u koji država nije dobila to znači nema love za 350000 uhljeba u upravi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije