Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomacija

Misija u Kirgistanu pokreće treću Mesićevu karijeru

'20.01.2009., Zagreb - Predsjednik republike hrvatske stjepan mesic. Photo: Boris Scitar/vecernji list'
'Boris Scitar/Vecernji list'
30.08.2010.
u 09:17

Mesić se tri puta susreo s kirgistanskom predsjednicom, a prije dolaska u Biškek svratio je na sastanke u Moskvu.

Bit će sigurno zanimljivo vidjeti hoće li misija u Kirgistanu biti početak trajnije suradnje bivšeg predsjednika Mesića s UN-om i možda početak njegove treće karijere ili je riječ o jednokratnom angažmanu? Mesić je, naime, cijelog prošlog tjedna obavljao svoj prvi zadatak kao savjetnik UN-a za Kirgistan. Cilj je bio vidjeti kakvi su odnosi između većinskih Kirgiza i manjinskih Uzbeka, osobito u svjetlu nedavnih sukoba, ali i parlamentarnih izbora koji će se tamo održati u listopadu.

Mesić se tri puta susreo s kirgistanskom predsjednicom Rosom Otubajevom. Prije dolaska u Biškek, glavni grad Kirgistana, svratio je u Moskvu gdje je čuo rusko mišljenje o situaciji, a između dvaju susreta s kirgistanskom predsjednicom susreo se i s američkom veleposlanicom kako bi čuo i američke stavove.

Predsjednica Otubajeva govorila mu je o stanju na jugu zemlje, gdje je zbog vanjskih utjecaja doveden u pitanje suživot između Kirgiza i Uzbeka, a Mesić je upozoravao na potrebu individualizacije krivnje kako bi se spriječile međusobne kolektivne optužbe naroda.

Komentara 20

DO
doktorica
10:32 30.08.2010.

nekima nije dosta i velika mirovina oni bi još i vlasti....

Avatar punkufer
punkufer
13:46 30.08.2010.

Isplati se biti izdajnik.

AU
autoritet
11:08 30.08.2010.

LOL jadni Kirgistan, što doživiše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije