Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Marić iznio obranu:

"Ispričavam se obitelji i djeci ubijenog, a sjećam se samo pucnjave koju stalno sanjam"

Mirko Marić suđenje je započeo isprikom
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
22.03.2018.
u 16:49

"Ispričavam se obitelji Ivić, posebno djeci pokojnog Stipana, ispričavam se i svojoj obitelji, rodbini i prijateljima zbog toga što sam učinio. Žao mi je što je to otišlo toliko daleko"

Mirko Marić, optužen da je lani 7. svibnja u 2,53 ispred kluba Element u zagrebačkom naselju Španskom, pucao u Stipana Ivića, ispalivši u njega pet hitaca, od kojih je jedan Ivića pogodio u glavu, na zagrebačkom Županijskom sudu iznio je svoju obranu. Započeo ju je s isprikom.

- Ispričavam se obitelji Ivić, posebno djeci pokojnog Stipana, ispričavam se i svojoj obitelji, rodbini i prijateljima zbog toga što sam učinio. Žao mi je što je to otišlo toliko daleko - kazao je Marić, optužen za Ivićevo ubojstvo, jer je Ivić od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici 15. svibnja lani. Marić je u obrani opisao kako je Ivića upoznao 2014. preko svog bratića Ivka Marića i prijatelja Dina Petrovića, koji je oženjen s Ivićevom sestričnom. Družili su se u Ivićevom klubu Armus te po feštama i roštiljima. Nakon nekog vremena Ivić je kupio noćni klub Element na tržnici u Španskom. - Nakon što je kupio klub, Stipana se promijenio. S društvom sam dolazio u Element, a na Jarunu se otvorio klub Kafana u kojem je moj bratić Ivko radio kao šef osiguranja. Pomalo su, ljudi koji su išli u Armus i Element počeli sve češće dolaziti u Kafanu.

Petkom i subotom pjevao sam u Kafani, a Stipan Ivić pitao me da nedjeljom pjevam i kod njega u Elementu. Prijatelji su me upozoravali da je Ivić težak čovjek koji je nasilan prema osoblju, no u veljači 2016. odlučio sam nedjeljom pjevati kod Stipana. Malo pomalo odnosi između Stipanovog i mog društva su se poljuljali. Ne znam je li to zbog ega ili Stipanove ljubomore na Kafanu - rekao je Marić. Dodao je da se nakon tri tjedna posvađao s Ivićem pa više nije išao pjevati kod njega. Pojasnio je da je u to vrijeme dosta pio i šmrkao kokain pa je zbog toga završio u bolnici. Nedugo nakon toga dogodio se i incident u Kafani, o kojem je ranije iskazivo Marićev bratić Ivko. - Stajao sam u društvu u kojem je bio i Robert Lončarić. Stipan je prišao i ošamario ga. Stao sam između njih, a Stipan je zamahnuo. Izmaknuo sam se i udario ga šakom u glavu nakon čega je pao i ostao ležati - svjedočio je na sudu Ivko Marić.

Nakon toga Marići su pokušali izgladiti situaciju s Ivićem no od toga nije bilo ništa. Gradom su kružile glasine da se neće tako završiti. Mirku Mariću počele su stizati prijetnje. - Ivić je bio čovjek od riječi i djela. To se pokazalo kod podmetanja droge i oružja u auto Dine Petrovića, premlaćivanja mog bratića Ivka Marića, paljenja auta Ivku te našem prijatelju Donovanu Atliji, pljački i paljevini dućana Ivkove supruge....Kružile su priče da sam na redu ja, a onda Božan Marić - kazao je Mirko Marić koji je prijetnje prijavio policiji. - Čak sam otišao i u Njemačku kako bi se sklonio, a onda mi je sa skrivenog broja mobitela došla prijeteća poruka: “Pazi dok prelaziš cestu i sina vodiš u vrtić”. Zaključio sam da mi prijeti Stipan Ivić i živio sam u strahu, a napetost sam ublažavao alkoholom i drogom. Dan prije no što sam pucao na Ivića, išao sam na feštu s prijateljima. prije toga sreo sam jednog prijatelja koji mi je rekao da je dužan neke novce Iviću i da ga je ovaj tražio da me “naštima” na Remizi. Noge su mi se odsjekle. Bio sam izvan sebe. No nisam htio kvariti veselje pa sam otišao na proslavu Đurđevdana kod prijatelja Muhameda Šečića.

Popio sam desetak piva, pio sam i vino i viski. Šmrkao sam kokain te sam kasnije zapalio dva jointa kako bi se malo smirio. Nakon fešte otišao sam taksijem do stana, tamo sam si ubrizgao inzulin. Tada mi je sinulo da bi se mogao vidjeti sa Stipanom Ivićem i porazgovarati te izgladiti stvari - kazao je u obrani Marić. Dodao je potom da je bio spreman da mu Ivić opali šamar ili dva, a sa sobom je ponio pištolj radi sigurnosti jer je znao su Ivić te njegova desna ruka Ivan Tolić, naoružani. Do Španskog se dovezao taksijem. - Sjećam se samo pucnjeva koje stalno sanjam, sve ostalo mi je prazno. Vjerujte mi da mi je teško s tim živjeti. Taj križ nosit ću do kraja života. Je li na to utjecao strah, šok, alkohol, droga šećer... Pitat ću se do kraja života - kazao je Marić koji nije htio odgovarati na pitanja tužitelja i sutkinje.

 

Komentara 5

DU
Deleted user
17:38 22.03.2018.

Obicno ti na pamet padnu dobre ideje nakon 10 pivi, vina, viskija, kokaina, inzulina i jointa. Hahahaha.

RO
roland
17:56 22.03.2018.

Školski naučena obrana sa svim detaljima za olakotne okolnosti. Imao ju je vremena 100 puta ponoviti i naučiti. Nema iskrenog kajanja, nema žaljenja, samo čista pragmatika. Učinio je uslugu mnogima, a sada je odluka sudu. Bit će zatvor 15 godina.na. i obvezno liječenje od ovisnosti 4 godine. Za 11 godina je vani.

JU
juma
21:50 22.03.2018.

Sjeca se u detalje svega sto je te veceri popio i droge koje je uzeo, cak i inzulina koji si je uspricao, ali eto nikako da se sjeti kako je ubio covjeka. Cudna je stvar ta memorija, upamtis svako pivo i joint, a zaboravis kako nekome pucas u glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije