Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo zdravstva: Ministar ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode zdravstvene ustanove

Ministar zdravstva potpisuje ugovore o javnoj nabavi za predmete nabave za koje je postupak kao javni naručitelj provelo Ministarstvo zdravstva, ističu
18. travnja 2021. u 16:51 1 komentara 788 prikaza
Zagreb: Vili Beroš dao je izjavu medijima prije početka sjednice Vlade
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministarstvo zdravstva oglasilo se priopćenjem vezano uz istrage o nabavi skupih CT uređaja i automatskog biokemijskog katalizatora za bolnice. Poručuju kako ministarstvo zdravstva nije provodilo postupak javne nabave za takve uređaje te ističu kako ministar zdravstva ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode zdravstvene ustanove.

'BILI SMO ŽRTVE LOŠEG EKSPERIMENTA' Ministarstvo dalo posao tvrtki koju je osječka bolnica 2016. htjela tužiti: 'Gubili smo silni novac'

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Nastavno na medijske navode kako su u predmetu istrage u pojedinim bolnicama nabavka skupih CT uređaja te, konkretno, iz 2019. godine nabava automatskog biokemijskog katalizatora, te da se u svim tim procesima pojavljuju imena istih poduzeća na koja bi ministar zdravstva trebao dati odgovor jer on potpisuje ugovore, Ministarstvo zdravstva demantira navedene navode i smatra važnim pojasniti ulogu Ministarstva zdravstva u procesu javne nabave u zdravstvenim ustanovama.

Ovim putem skrećemo pozornost da ministar zdravstva ne potpisuje ugovore o javnoj nabavi koju provode zdravstvene ustanove, već te ugovore potpisuje ravnatelj svake pojedine zdravstvene ustanove koja je naručitelj u postupku javne nabave. Ministar zdravstva potpisuje ugovore o javnoj nabavi za predmete nabave za koje je postupak kao javni naručitelj provelo Ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo zdravstva nije provodilo postupak javne nabave za CT uređaje od 2015. godine kada su takvi uređaji nabavljeni financiranjem iz fondova EU. Među provedenim postupcima javne nabave Ministarstva zdravstva u 2019. godini također se ne nalazi niti postupak nabave za uređaj pod nazivom 'automatski biokemijski katalizator' koji se spominje u medijskim navodima", poručuju. 

VIDEO Ministar Vili Beroš obišao je KBC Rijeka

 

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Penkala80:

    Smatram da je u ovome trenutku najodgovornije svaliti svu odgovornost na nekog stažista!