Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manje cijene?

Ministarstvo: Stimulirat ćemo dodatno nabavu hibridnih vozila

Hibridni auto, portal
Goran Stanzl/PIXSELL
17.10.2013.
u 10:18

Hrvatska je početkom godine izmijenila propise i trošarine na nova vozila, tako da vozila koja imaju nižu emisiju CO2 u praksi koštaju manje

Hrvatska je podržala prijedlog kojim se definiraju načini za dostizanje cilja smanjenja emisija CO2 iz novih osobnih automobila do 2020. godine. To će biti dodatni izazov za automobilsku industriju, ali će doprinijeti bržoj realizaciji cilja da se smanje ukupne emisije iz prometa do 2020. godine, a na to su se obvezale sve države potpisnice Kyotskog protokola, priopćeno je iz ministarstva zaštite okoliša.

Hrvatska je početkom godine izmijenila propise i trošarine na nova vozila, tako da vozila koja imaju nižu emisiju CO2 u praksi koštaju manje. Sljedeći je korak, kojeg ćemo razraditi do kraja godine s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dodatno stimulirati nabavu hibridnih vozila i električnih vozila kroz subvencije, kako bi ta vozila bila pristupačnija kupcima, najavili su iz Ministarstva.

>>Visoka cijena često poništava korist od niske emisije CO2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije