Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije raspisivanja natječaja

Josip Škorić postao privremeni direktor uprave Hrvatskih cesta

Hrvatske autoceste
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
30.05.2016.
u 21:30

Danas promjene u HŽ Infrastrukturi i HAC-u. Za privremenog predsjednika uprave HAC-a bit će imenovan Josip Draženović

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković jučer je na mjesto predsjednika uprave Hrvatskih cesta postavio Josipa Škorića i razriješio dosadašnjeg jedinog člana uprave te tvrtke Nenada Maljkovića. Škorić će privremeno voditi HC dok se ne provede javni natječaj za novu upravu te tvrtke.

No to je samo početak kadroviranja u tvrtkama iz Butkovićeva resora pa bi tako danas trebale biti razriješene dosadašnje uprave HŽ Infrastrukture i Hrvatskih autocesta. Za privremenog predsjednika uprave HAC-a bit će postavljen Josip Draženović, dok će HŽ Infrastrukturu voditi do okonačanja javnog natječaja za novu upravu Ivan Kršić.

Butković kaže da je morao posegnuti za tim prijelaznim rješenjima na čelnim mjestima državnih tvrtki dok se ne izaberu nove uprave putem javnih natječa jer su nadzornim odborima istekli mandati kao i članovima uprava ili će im uskoro isteći. Stoga ne može čekati da se prvo provedu javni natječaji, sukladno Vladinoj uredbi. Privremeni predsjednici uprave, ističe, neće imati menadžerske ugovore i morat će odmah raspisati javne natječaje za nove članove uprava. Slijede promjene na čelu i drugih tvrtki iz Butkovićeva resora.

>> Podignuta optužnica zbog ubojstva i ranjavanja hrvatskih policajaca 1991. godine

Komentara 9

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:12 30.05.2016.

hoćemo vinjete,a ove lopove sa naplatnih kućica u bajbukanu!

MA
marsovac
19:34 30.05.2016.

to treba ocistiti do korijena,....uvesti vinjetu,....kamioni isto placati digitalno,......pa da vidite koliko se tu da ustediti a ne uhljebe hraniti.

MA
marsovac
19:40 30.05.2016.

vozim se od Zagreba za Rijeku. Moram ih opominjati da mi dadu racun. Vozim stranu registraciju te mi se to svakih koliko toliko dogodi. Bila je zima a mogu se misliti sto rade po ljeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije