Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSTOV ZASTUPNIK

Ministarstvo obrazovanja traži ispriku od Miletića zbog izjave o pedofilima, on: Ne pada mi na pamet

Zagreb: Marin Miletić o najavljenoj reformi osnovnoškolskog obrazovanja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.03.2023.
u 22:19

Miletić je u saborskoj raspravi, reagirajući na izlaganje zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš u kojemu se osvrnula na zataškavanje pedofilije u crkvi, rekao da je "zanimljivo da najviše pedofila ima među trenerima, među učiteljima, među profesorima, a onda, nažalost, ima i među različitim duhovim pastorima, svećenicima itd."

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) reagiralo je u srijedu na izjavu saborskoga zastupnika Mosta Marina Miletića, koji je u saborskoj raspravi učitelje i profesore optužio za pedofiliju, te s gnušanjem odbacilo njegove insinuacije dodavši da očekuju njegovu brzu ispriku. "Kao Ministarstvo koje vodi brigu o zaštiti više od 100.000 zaposlenika u odgojno obrazovnim ustanovama dužni smo reagirati na optužbe saborskog zastupnika Mosta Marina Miletića koji je učitelje i profesore optužio za pedofiliju", ističe MZO.

Miletić je u saborskoj raspravi, reagirajući na izlaganje zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš u kojemu se osvrnula na zataškavanje pedofilije u crkvi, rekao da je "zanimljivo da najviše pedofila ima među trenerima, među učiteljima, među profesorima, a onda, nažalost, ima i među različitim duhovim pastorima, svećenicima itd.". "S gnušanjem odbacujemo ovakve i slične insinuacije nezabilježene u hrvatskom javnom prostoru te vjerujemo da će se uvaženi saborski zastupnik vrlo brzo ispričati svima koje je svojom izjavom optužio i uvrijedio", poručuju iz MZO-a.

Od Miletića je ubrzo stigao i odgovor, i to putem Facebooka na kojem je on zatražio ispriku od ministra Radovana Fuchsa. ''Jutros sam održao sastanke s učiteljima. Sutra imam predstavnike roditelja u Saboru. Okupljam  učitelje i roditelje da možemo ukazati na sve ono što ne valja, a što nam ministar Fuchs gura bez slobode izbora. Održao sam i snažni govor u Saboru o mafiji u Hrvatskoj, dubokoj korupciji i nepotizmu. Ali, interesne skupine su čekale pozorno trenutak i tražile, ne pogrešan korak, nego korak koji će ta ekipa sjena prikazati pogrešnim. E pa na krivog lika ste naletjeli'', objavio je saborski zastupnik.

 ''Jutros u Hrvatskom saboru Anka Mrak Taritaš, kolegica koja će ostati zapamćena kao ona koja je tražila da se nama necijepljenima onemogući ulazak u trgovine po kruh i tako nas se prisili na cijepljenje -  je u svom slobodnom govoru napala Crkvu i sve nas vjernike radi svećenika pedofila. Podižem povredu poslovnika i ističem svoje gnušanje pedofilijom (pisao sam, govorio i tražio nebrojeno puta najstrože kažnjavanje SVIH pedofila gdje god bili). Te nastavljam da je nedopustivo cijelu Crkvu difamirati radi pojedinih slučajeva gnjusne pedofilije, te da pedofila nažalost ima svugdje: među trenerima, učiteljima, rodbinom, umirovljenicima... (po statistikama) te govorim da je simptomatično kako ona u kojoj očigledno čuči skriveni mali diktator (aludirajući što nas je htjela sve zatvarati tijekom plandemije i prisilno cijepiti) sada se pravi veliki borac za ljudska prava. Moja poruka je bila jasna: ne smije se generalizirati cijela skupina radi gnjusnih pojedinaca. Mašinerija je ovo jedva dočekala da mi opet malo skače po glavi'', kazao je. 

Također je napisao kako je ministar Fuchs ''jedva dočekao njega javno difamirati'', navodeći kako mu ''ne pada na pamet ispričati se''. ''Pogotovo ne Vama koji ste nam uništili generacije naših učenika zatvaranjem škola, suludom online nastavom. Ne pada mi na pamet ispričati se Vama koji ste odmah nakon lockdowna proveli nacionalne ispite u osnovnim školama, osmašima rekli da im se ne računaju kao ocjene - znajući da će rezultati biti loši radi lockdowna i ne ocjenjivanja - pa ćete lakše moći krivnju svaliti na učitelje i započinjati svoje sulude reforme. Ne pada mi napamet ispričati se Vama koji ne poštujete učitelje, roditelje djece i koji namećete reformu obrazovanja bez suglasnosti učitelja, roditelja i radnika u školama'', napisao je. 

''Ministre Fuchs, neće Vam proći Vaš spin. Pa ne možete Vi mene odmaknuti od mojih učitelja za koje sam se ja borio protiv agende kojoj Vi pripadate i na Trgu Bana kada su svi sindikati tražili da govorim na Trgu i kada sam oštro kritizirao Plenkovića. Ministre Fuchs pa ja sam radi vaših HDZ-ovskih igrica izgubio posao, jer se nisam htio sagnuti pod naredbama vaših moćnika, a Vi mislite da ću se ja sada sagnuti pred Vašim pritiscima?'', zapitao se, dodajući kako ''tek sad počinje otpor''.

>> VIDEO Đuro Hranić o optužbama za zataškivanje istine o seksualnom uznemiravanju ministrantica

Komentara 9

OP
Ocvali pupoljak
23:09 29.03.2023.

bravo Miletiću. Zbornice uporno šute o zlostavljačima u svojim redovima. A ima ih.

AM
Axis Mundi
03:43 30.03.2023.

Pa po logici stvari i čisto statistički, nemoguće je da se određena pojava ograniči samo na jednu skupinu ljudi.

MK
MKinkognito60
18:03 30.03.2023.

Sa Miletićevom retorikom i djelomično svjetonazorom se baš i ne slažem ali ovaj put na ovoj temi se slažem. Znam za četiri slučaja koji su stidljivo došli u medije treneri i učitelji, ostali su na radnom mjestu do pravomoćne presude a presude nisu objavljene. Znam i za dva slučaja fizičkog dostavljanja u kojem su roditelji ustrajali i dokazali zlostavljanje, tek po dokazivanju je nastao pravi pakao za djecu jer kolege učitelji nisu oprostili kažnjavanje kolega. Za slučaj sotin neznam što je u stvarnosti ali znam za dva slučaja gdje su mame bile zainteresirane za romantičnr vezu sa svećenikom, kad ih je svećenik odbio prijavile su zlostavljanje dijece. Naravno orto crveni će pred blagdane izvući sve moguće spletke kako bi pokvarili blagdane. Istina je, ima svećenika pijanaca, pohotnika i najgore pedofila ali ima ih u svim dijelovima društva. Najviše ih ima u nekim ideologijama, zagovornici tih ideologija ako se to spomene to odmah osuđuju jer im se krati pravo na slobodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije