Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIMA PUTOVAO DO BOLNICE

Ministarstvo o smrti muškarca s Raba: 'Brza brodica nije mogla isploviti, čekala je pregled'

Šibenik: Brza brodica pomorske medicinske službe Šibensko-kninske županije na vezu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
24.02.2024.
u 17:26

U svemu tome ostaje nepoznato zašto se posada brodice uopće nije javila na telefonske pozive hitne pomoći

Muškarac (53) na Rabu preminuo je nakon što mu je 21. siječnja u ranim jutarnjim satima pozlilo, a brza brodica hitne medicinske pomoći po njega nije došla. Muškarac je trebao hitan prijevoz do riječke bolnice, no navodno se nitko nije javio na telefon. Prevezen je trajektom i automobilom, što je trajalo znatno dulje nego prijevoz specijaliziranim plovilom. O slučaju se sada oglasilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

- Prema informacijama koje smo do sada dobili, posada se te večeri vratila s intervencije i javila kako brodica, s obzirom na intervencije koje je obavila po olujnom nevremenu toga, kao i proteklih dana (ukupno 4 intervencije u kojima je prevezeno 6 osoba) i posljedično štetu koju je pritom pretrpjela, da je potrebno obaviti pregled i utvrditi nastalu štetu (što je i učinjeno po smirivanju nevremena 23. siječnja kad je brodica upućena u brodogradilište) - odgovorili su iz Ministarstva na upit 24sata.

Najavili su da će zatražiti upravni nadzor nakon kojeg će obavijestiti medije o svim činjenicama i okolnostima. Iz Ministarstva zdravstva, pak, neslužbeno su pojasnili da je pacijent izvanrednim trajektom prevezen do Stinice gdje ga je osobnim automobilom preuzeo kopneni tim ispostave Zavoda za hitnu pomoć Crikvenica. Pacijentu je za vrijeme vožnje prestalo raditi srce, te ga je naposljetku preuzeo kombi hitne pomoći kojim je napokon stigao do bolnice. 

POVEZANI ČLANCI:

U svemu tome ostaje nepoznato zašto se posada brodice uopće nije javila na telefonske pozive hitne pomoći. Tomislav Petrušić iz udruge Hitna uživo 194 ogorčeno je komentirao kako sustav brodica za hitnu pomoć nije uređen tako da su one dostupne u bilo kojem trenutku, iako bi, prema njemu, tako trebalo biti. Kaže da je u ovom slučaju izgubljen 'zlatni sat'.

 

VIDEO Brodica hitne pomoći u Zadru

Ključne riječi

Komentara 1

BJ
Barutanski jarak
14:02 25.02.2024.

Zašto ne smijem komentirati dizajn brodice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije