Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovali povjerenstvo

Ministarstvo o slučaju preminulog 11-godišnjaka: KBC će provesti unutarnju istragu

KBC Zagreb
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
06.03.2019.
u 20:15

Petar Bedić Marić preminuo je nakon što mu je transplantirana koštana srž nesrodnog donora

Nakon što je majka Mihaela Bedić iznijela potresno svjedočanstvo o smrti i liječenju preminulog jedanaestogodišnjeg Petra Bedića Marića iz Domašinca kod Čakovca, oglasilo se Ministarstvo zdravstva.

Dječak je bolovao od aplastične anemije i u kolovozu 2018. transplantirana mu je koštana srž nesrodnog donora.

Majka tvrdi da KBC Rebro nema uvjete za transplantirano dijete, požalila se na higijenske uvjete na odjelu te navela kako se njezino dijete u bolnici zarazilo opasnom bakterijom, piše dnevnik.hr.

Ministarstvo zdravstva u srijedu je priopćilo kako su slijedom zaprimljenog upita majke vezano uz liječenje njenog pokojnog sina, zatražili očitovanje KBC-a Zagreb, te kako je KBC Zagreb imenovao Povjerenstvo za unutarnji nadzor ovog slučaja, koje će izvršiti analizu svih navoda vezano uz ovaj slučaj, te o istome izvijestiti.

U KBC-u Zagreb pak kažu kako su formirali Povjerenstvo za stručni nadzor kako bi 'rekonstruirali cijeli tijek neželjenog događaja'.

– Mislimo da je u ovom slučaju nažalost došlo do prekida lanca povjerenja između struke i roditelja bolesnika i uložit ćemo svaki napor da ustanovimo u kojem se trenutku to dogodilo i kako spriječiti da se to više ne ponavlja – priopćeno je iz bolnice.

Mihaela Bedić - majka dječaka preminulog u KBC Rebro

Komentara 9

Avatar dopamin
dopamin
03:23 07.03.2019.

Umjesto novaca iz proracuna za pomoc bolnicama u Bosni iHercegovini,posaljimo im natrag njihov strucni kadar na celu s Kujundzicem,dosta su nas ovi hercegovci od doba Franje Tudmana unistili,nek se vrate svom ognjistu,svojim korjenima i svom HDZ-u ,svom zdravstvu i svemu sto su ovdje u Hrvatskoj upropastili

VA
Valer
20:51 06.03.2019.

Već mi je pun kufer Kujundžićevih unutarnjih istraga. Zdravstvo ne funkcionira. Ministar je bez ideja.

Avatar dopamin
dopamin
03:28 07.03.2019.

Pa da li je ovo moguće??jos jedan ozbiljan kadidat a smjenu i ostavku , dokle cemo slusati i citati gluposti od tog uvoz-ministara ??marš tamo odakle ste došli, zajedno sa svojim kadrovima. I vaše diplome na provjeru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije