Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak pomoćnika

Ministar Zmajlović: Škrlec je napustio brod kad je najteže

mihael zmajlović (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/8
04.07.2012.
u 13:50

Ministar je posjetio malu općinu u Karlovačkoj županiji u kojoj je uspješno proveden projekt postavljanja solarnih panela za proizvodnju električne energije

– Škrlec je napustio brod kad je najteže – komentirao je nedavni odlazak pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode Davora Škrleca ministar Mihael Zmajlović. Komentar je izrekao u Područnoj školi Kamanje, više u prolazu i sebi u bradu, nakon što je odgovorio na novinarsko pitanje koje se ticalo mogućnosti da primi hrvatskog inovatora i poduzetnika Milija Španovića, koji je navodno o svojim idejama trebao razgovarati s bivšim pomoćnikom ministra.

Podsjetimo da je Škrlec obrazložio odlazak iz ministarstva željom da se posveti znanstvenom radu i sukobom s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem oko kadrovskih pitanja. Zmajlović je posjetio općinu Kamanje u Karlovačkoj županiji, jer se u njoj uspješno proveo projekt lokalne akcijske grupe Vallis Colapis "Solarni cluster u ruralnim zajednicama", koji je institut Otvoreno društvo Hrvatska financirao sa 23.566 američkih dolara. Tako su PŠ Kamanje i zgrada općine dobili solarne panele za proizvodnju električne energije koja će im služiti za potrošnju, premda je moguće i, a na tome se i radi, da poduzetnici, obrtnici i građani na taj način električnu energiju kao povlašteni proizvođači prodaju Hrvatskoj elektroprivredi.

– Kvaliteta života osnovni je cilj kojem težimo. Naše društvo treba učiniti samodostatnim. Ovaj projekt doprinosi ostvarenju nacionalnih ciljeva, odnosno ispunjenju ciljeva europske agende 2020. – kaže Zmajlović. Po toj strategiji, zemlje članice EU do 2020. godine moraju najmanje 20 posto energije proizvoditi iz obnovljivih izvora.

>>Čačić vikao: Znaš li ti tko sam ja? Tvoje nije da misliš nego da slušaš!

Ključne riječi

Komentara 136

MO
modovisisajteMaraschino
15:21 04.07.2012.

ja na taj "brod" moralnih nula ne bih usao ni da mi zivot ovisi o tome... radije bi zivio na ulici i jeo iz kanti za smece

NE
nebitan
17:28 04.07.2012.

Stari mu partijski službenik i direktor u 3 firme a majka u jednoj.Ha,ha,nije ni čudno da je bio direktor dok je bio redovni vojnik.

OB
-obrisani-
18:25 04.07.2012.

allright drago mi je....a kaj te muči?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije