Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prostorno planiranje

Ministar Vrdoljak: Idem vidjeti što je s Brijuni rivijerom

ivan vrdoljak,istra (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
08.05.2012.
u 14:02

Vrdoljak je pohvalio župana Jakovčića što je okupio sve gradonačelnike kako bi razgovarali o problemima u županiji i iz Istre uputio poziv svim hrvatskim županima da se uključe u kreiranje Zakona o prostornom planiranju

Problemi prostornog uređenja u Istarskoj županiji i energetska učinkovitost bile su glavne teme razgovora Ivana Vrdoljaka, ministra graditeljstva i prostornog uređenja, i istarskog župana Ivana Jakovčića te gradonačelnika istarskih gradova za današnjeg posjeta Istri.

Župan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo zbog ministrova poziva da se aktivno uključe u kreiranje novog zakona. 

– Svi su gradonačelnici Istre ovdje i njihova će iskustva sigurno pomoći u davanju prijedloga za pisanje novog Zakona o prostornom planiranju i gradnji koji je ministar najavio – kazao je Jakovčić dodavši kako je bilo govora i o uključivanju Istre u program obnove zgrada na temelju energetske učinkovitosti. Za sada smo kao Županija kandidirali sedam zgrada, a bit će ih sigurno još dosta i vjerujemo da ćemo imati nepodijeljenu podršku ministra – kazao je Jakovčić. Vrdoljak je pak pohvalio župana Jakovčića što je okupio sve gradonačelnike kako bi razgovarali o problemima u županiji i danas iz Istre uputio poziv svim hrvatskim županima i gradonačelnicima da se uključe u kreiranje Zakona o prostornom planiranju koji će, kazao je ministar Vrdoljak, omogućiti investicije, čuvati prostor, ali koji neće biti kamen spoticanja pri bilo kakvom sudaru investitora ili građana s uredima koji izdaju dozvole ili pripremaju prostorne planove.

Zakon bi trebao zaživjeti do kraja godine. Ministar je boravak u Puli iskoristio i za obilazak Muzila, za čije bi uređenje, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, natječaj mogao biti raspisan do rujna. Na novinarski upit o problemima oko Brijuni rivijera Vrdoljak je kazao da, i kao član povjerenstva za taj projekt, ide vidjeti što je na stvari. 

– Problem kulturnog dobra pojavio se tijekom natječaja i nakon njega. Kulturu, nedvojbeno, moramo čuvati, ali u pravom trenutku na pravom mjestu – kazao je Vrdoljak.

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:31 08.05.2012.

Vrdoljak je pokazao vjerodostojnost svojeg stava ovih dana u Skrabinji....On da rusi,ma cije ce on rusiti???? Eno mu njegovi Romi koje je spremio da zive na poljuprivrednom imanju...Koji bedaci zive u HR....

KO
korisnik2
20:43 08.05.2012.

je li to neki co*son iz hrvatske narodne stranke? ne vjerujem mu koliko je crnog ispod nokta. hrvatska narodna stranka - leglo guje.

DU
Deleted user
20:44 08.05.2012.

Dajte nam što više novih zakona, neka ih pišu i gradonačelnici....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije