Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALJBA OPORBE Revizija u MORH-u potvrdila mnoge nepravilnosti

Mimo javne nabave 73 milijuna kuna

22.02.2008.
u 19:36

Ministarstvo obrane u 2006. godini potrošilo je oko 73 milijuna kuna bez propisanih postupaka javne nabave, nije obavilo cjelovit popis imovine i nije sastavilo sveobuhvatan financijski plan, piše u nalazu Državne revizije o kojem se raspravljalo u Saboru.

Nalaz revizije o MORH-u, s kojeg je, kao i s onih o MUP-u i MVP-u, dan prije skinuta oznaka službene tajne, našao se pod paljbom oporbenjaka, a haenesovac Dragutin Lesar najviše se začudio tomu što se čak i čišćenje poslovnih prostorija u MORH-u, vrijedno 2,5 milijuna kuna, dogovorilo mimo postupaka javne nabave.

Esdepeova Nadica Jelaš smatra nalaz dokazom da Ministarstvo obrane nekvalitetno raspolaže proračunskim novcem, a najviše je zabrinjava to što su jednake nepravilnosti utvrđene i revizijom poslovanja 2005. godine, što po njezinu mišljenju pokazuje da u Ministarstvo obrane ne namjeravaju postupiti po nalozima Državne revizije.

Revizija je zbog utvrđenih nepravilnosti MORH-u dala uvjetovanu ocjenu, dok su MUP i Ministarstvo vanjskih poslovadobili bezuvjetnu ocjenu s obzirom na to da u njima nisu utvrđene značajnije nepravilnosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije