Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DA SE NE PONOVI'

Đukanović: Dubrovnik iz 1991. je sramota za Crnu Goru

Milo Đukanović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
01.06.2016.
u 14:37

S Đukanovićem se složila većina zastupnika, mada su mu neki i zamjerili, s obzirom da je i u to vrijeme bio crnogorski premijer

Dubrovnik iz 1991. je sramota za Crnu Goru, kazao je jučer zastupnicima u crnogorskom parlamentu premijer Milo Đukanović, poželjevši da se to "nikada više ne ponovi, jer to nije bilo u nacionalnom interesu Crne Gore".

S Đukanovićem se u utorak na "Premijerskom satu" složila većina zastupnika, mada su mu neki i zamjerili, s obzirom da je i u to vrijeme bio crnogorski premijer. Oporbeni zastupnici iz prosrpskih stranaka, također su zamjerili premijeru što je na središnjoj proslavi desetljeća crnogorske neovisnosti 21. svibnja u Podgorici, usporedio "Dubrovnik iz 1991. s Mojkovačkom bitkom 1916. godine".

"Nakon Mojkovca smo izgubili državu i nestali s mape svijeta, a nakon Dubrovnika ugrozili smo neke temeljne elemente crnogorskog društva. Trebamo izvući pouku i striktno slijediti nacionalne interese Crne Gore", poručio je Đukanović i dodao da nijedno ni drugo nije bilo u interesu Crne Gore.

>> Zastupnici napali crnogorskog premijera nakon što im je poručio 'bravo, kreteni'

>> Crna Gora izručila Hrvatskoj generala optuženog za rušenje brane Peruča

Komentara 25

Avatar comparator
comparator
14:54 01.06.2016.

Misliš , napad Jugo-soldateske na Dubrovnik je sramota za Crnu Goru jer bi netko mlađi pomislio kako se Dubrovnik treba stidjeti . Hajde ponovimo . Crna gora je tada u sklopu Jugoslavije napala Dubrovnik i njeni dobrovoljci su razarali grad ali i ubijali građane i branitelje na Srđu i Bosanki . Tu nema zaborava pa ni oprosta jer Dubrovnik nije bio vojno uporište nego centar južnog dijela Hrvatske kojeg je Srbija željela okupirati . Samo dragovoljci iz grada su spasili grad od pada i za to im veliko Hvala!

MA
Malenkost
14:47 01.06.2016.

A da li je netko odgovarao za paljenje kuca i ubijanja? Milo i HR Politicari odgovorite na to pitanje!

DU
Deleted user
15:40 01.06.2016.

Ionako je sve to dolazilo po zapovjednoj odgovornosti iz Beograda. Hvala bogu pa su Crnogorci ubrzo shvatili kako su iskorišteni i kako se bore za tuđe interese. Dok su oni masovno vojačeni, ekipa iz Srbije na sve moguće načine pokušava izbjegavati regrutacije i dobar dio ih bježi iz zemlje. Naravno, dražve sateliti i Prečani su trebali odraditi prljavi posao za beogradske vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije