Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gospićki HDZ-ovci bojkotirali su izbore za lički HDZ

Marijan Kustić za novog šefa ličkog HDZ-a izabran s 32,8 posto glasova
09. rujna 2018. u 22:15 111 komentara 19017 prikaza
Marijan Kustić
Foto: HDZ
Pogledajte galeriju 1/7

Marijan Kustić, kao jedini kandidat, izabran je danas za novog predsjednika ličko-senjskog HDZ-a sa 2792 glasova HDZ-ovaca od 2842 izašla stranačka birača. To je 32,8 posto, odnosno tek jedna trećina ličkih HDZ-ovaca, budući da ih je u toj županiji oko 8500 s pravom glasa.

darko milinović analiza Izbacili Milinovića pa na vidjelo izašle stranačke tajne

Kustić, kao izbor i miljenik Jandrokovića i Plenkovića, tako je po principu "jedan član, jedan glas, jedan kandidat" preuzeo lički HDZ nakon što je iz stranke izbačen Darko Milinović, dugogodišnji predsjednik te HDZ-ove organizacije. Gospićki HDZ-ovci, iz Milinovićeve utvrde, kao i HDZ-ovci u cijeloj Lici bojkotirali su izbore za lički HDZ, pa je do 16 sati u gradu Gospiću na birališta izašlo tek 400, odnosno 219 HDZ-ovaca (od 1800 ukupno u Gospiću), ovisno daje li brojke Darko Nekić, povjerenik za lički HDZ i predstavnik vodstva HDZ-a ili gospićki HDZ-ovci.

Ivan Vrdoljak Nino Raspudić Neviđeni apsurdi da se spasi 76 ruku u Saboru

No, Kustić je i ukupno dobio prilično mršav broj glasova jer je i izlaznost bila prilično niska (33,4%). U gospićkom HDZ-u danas su novinarima dojavili da su na biračkom mjestu u gradu Gospiću angažirani zaštitari, što je razljutilo dojučerašnjeg HDZ-ovca Darka Milinovića.

– To je dno kako se ponašaju prema članovima. Nije ni čudo da su gospićki HDZ-ovci ostali doma – rekao je Milinović. Nekić je tvrdio da o zaštitarima ne zna ništa, a Milinović je još ranije upozorio da će HDZ-ovci u Gospiću nadzirati koliko je ljudi ušlo u stranačke prostorije na glasanje jer ne bi bilo prvi put da se pojavljuju fiktivni glasovi. 

VIDEO Darko Milinović o izbacivanju iz HDZ-a

[video: 26584 / Pogledajte video konferencije za medije Darka Milinovića nakon izbacivanja iz HDZ-a:]
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • brojevi:

    Ne dvojim o tvojim zaslugama devedestih ali čovjeka je kvarljiva roba pa bi bilo dobro da se ogranići reizbor gradonačelnika ako već sam po sebi nisi osjetio potrebu za ćasnim odlaskom. Dugogodišnje obnašanje vlasti djeluje pogubno na poštenje i moralne ... prikaži još! kvalitete i čovjek živi u iluziji da je nezamjenjiv, nedodirljiv i iznad zakona.Tvoje višemjesečno kontraproduktivno talasanje unutar stranke bio ti je jasan pokazatelj da živiš u toj iluziji i kao epilog svega je izbacivanje iz HDZ-ea. Daljnjim političkim angažmanom štetih najviše sebi i stranci u koju se kuneš.

  • LUDI LJUDI:

    Dado kakvo si ozračje ostavio takvo te došlo glave. Ili, kako si vladao, tako si i izgubio.

  • abendblatt:

    Milinovicu,bojis li se kontrole glasovanja? Pa sam si rekao da se mulja i vara glasovima, a ti bi sad varao glasovima u svoju korist,vidis istina je bolna,za tebe glasuju pet autobusa punif tvojih glasovali.