Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne poštuje žrtvu hrvatskih sinova'

Milijan Brkić: Omalovažavanje uloge HOS-a u Domovinskom ratu je za svaku osudu

Milijan Brkić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
22.04.2020.
u 23:48

Trebao bi Milanović znati kako se ne radi o masi plaćenika pustolova, nasilnika, ubojica ili agresora, već su ti ponosni, čestiti i hrabri hrvatski branitelji itekako drukčiji od onih koji su se skrivali kada su trebali pokazati ljubav prema Hrvatskoj, kaže Milijan Brkić

Milijan Brkić (HDZ) osudio je izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao kako HOS-ovu ploču treba 'maknuti i negdje baciti'.

Brkić je na Facebooku napisao kako Milanović nije imao hrabrosti sudjelovati u Domovinskom ratu, ali je imao "hrabrosti" napasti i omalovažiti značajnu ulogu HOS-a u obrani domovine.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Trenutni predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, nažalost nije imao osobne hrabrosti sudjelovati u Domovinskom ratu kada je trebalo braniti svoj narod i svoju zemlju, ali je danas imao "hrabrosti" napasti i omalovažiti značajnu ulogu HOS-a u obrani naše domovine. S podsmijehom uputiti poruku javnosti kako spomen - ploču poginulim pripadnicima HOS-a treba „baciti negdje“, Milanović je verbalizirao oduvijek uočljivu razliku između onih koju su djelima pokazali kako se voli Hrvatska i sebe koji ne poštuje žrtvu hrvatskih sinova.

VIDEO Predsjednik Zoran Milanović o komemoraciji u Jasenovcu

Uklesana imena na crnoj mramornoj ploči Mario Huis, Dino Simić, Zlatko Klasić, Ivan Bebić, Miroslav Martinovski, Miro Petrin, Davor Milaković, Slavko Jager, Željko Grgić, Željko Barić i Milan Špoljarević uz grb HOS-a vječni su podsjetnik na sebedajne ljude. Trajnu i iskrenu zahvalnost dužni smo iskazati u svakoj prilici svim poginulim hrvatskim braniteljima, ne čineći razliku u kojoj su postrojbi hrvatskih oružanih snaga bili.

Za podsjetnik “narodnom heroju” Milanoviću; poginulom pripadniku HOS-a Slavku Jageru, pripadnici agresorske srbo-četničke vojske su odvijačem iskopali oči, slomili sve kosti i u njega ispalili 76 metaka! Tko ima pravo govoriti u njegovo ime i ostalih deset HOS-ovaca o njihovim idealima i geslu? Zadnji su pozvani upravo oni “heroji” koji su se u Domovinskom ratu skrivali u mišje rupe.

Danas baštinimo demokraciju za koju su časni ljudi od ideala dali svoje živote. Nisu se hrvatski branitelji borili, a među njima i pripadnici HOS-a, za nikakvu NDH niti komunističku Jugoslaviju već za slobodnu, suverenu, demokratsku Republiku Hrvatsku i zato danas moramo hrabro istupiti u njihovu obranu i ne dirati u još otvorene rane njihovih obitelji.

Trebao bi Milanović znati kako se ne radi o masi plaćenika pustolova, nasilnika, ubojica ili agresora, već su ti ponosni, čestiti i hrabri hrvatski branitelji itekako drukčiji od onih koji su se skrivali kada su trebali pokazati ljubav prema Hrvatskoj. Omalovažavanje uloge HOS-a u Domovinskom ratu je za svaku osudu i jedino što je gore od nesudjelovanja u Domovinskom ratu, za one koji su to mogli i trebali, je omalovažavati one koji su bili u Domovinskom ratu i koji su položili svoje živote u temelje lijepe naše."

Ključne riječi

Komentara 6

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
05:47 23.04.2020.

Gle ovog Vasu, rambo s velebita, plagijator i lopovcina prve klase.

DU
Deleted user
08:34 23.04.2020.

Vaso, tko si uopće ti da komentiraš tko je imao hrabrosti ili nije? Zato si ti danas 'nigdje' a Milanović je predsjednik države.

Avatar markoii123
markoii123
08:31 23.04.2020.

Šteta što se Vaso "nije sjetio" tko je radio protiv HOS-a 90-ih. Tko je ubio Pradžika,Kraljevića i ostale. Tko ih je tada optuživao da su puki suradnici udbe i da rade na destabilizaciji obrane. Tko je rasformirao Paragin HSP? Svaša tu ima moj Vaso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije