Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pričao na engleskom

Milanović za France 24: Hrvatska ima potencijala za promjene

zoran milanović (1)
Screenshot
28.03.2012.
u 08:50

Hrvatski je premijer u intervjuu pokazao da vrlo dobro vlada engleskim jezikom

Teško gospodarsko stanje u zemlji, nizak kreditni rejting Hrvatske i njezin skorašnji ulazak u Europsku uniju, neke su od glavnih tema o kojima je hrvatski premijer govorio u intervjuu za francusku TV-postaju France 24 objavljenom u utorak.

Istaknuo je da je prognoza gospodarskog rasta osrednja za ovu godinu i da njegova vlada može učiniti zaokret u vođenju politike i gospodarstva jer, kako kaže, Hrvatska ima i prostora i potencijala za promjene. Dodao je da se unatoč niskom kreditnom rejtingu Hrvatske nada da se nećemo morati za pomoć obratiti Međunarodnom monetarnom fondu.

Govoreći o hrvatskoj budućnosti u EU, premijer je istaknuo kako Hrvatska sigurno može pridonijeti Uniji svojim članstvom, ali da moramo odrediti prioritete i izvući koristi. Kazao je da će sredstva iz fondova EU, na koja će Hrvatska imati pravo kada postane njezina članica, ponajprije biti namijenjena regionalnom i ruralnom razvoju i infrastrukturi.

– Hrvatska je mala zemlja, fleksibilna, s dobrom tradicijom u proizvodnji i s dobrim položajem – istaknuo je Milanović hrvatske potencijale za oporavak, dodavši da Hrvatska ima snažnu turističku industriju te politiku i političare "koji su spremni promijeniti zemlju".

Novinar je hrvatskog premijera pitao i kako misli zemlju "očistiti" od korupcije te na koji način misli spriječiti da se i dalje događaju skandali korupcijske naravi. Milanović je rekao da ne vjeruje da se oni mogu ponoviti i da smo o tome naučili lekciju.

Inače, hrvatski je premijer u intervjuu pokazao da vrlo dobro vlada engleskim jezikom.

Komentara 142

Avatar dariodario551
dariodario551
07:44 29.03.2012.

snažno grabimo putovima oporavka

OI
Ološ III
09:55 28.03.2012.

I to je glavna vijest, vijest dana... da prvi čovjek u zemlji govori engleski. Što je slijedeće? Da zna voziti auto?

DO
domagojb963
09:54 28.03.2012.

Tko o čemu srbin o HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije