Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Trgu maršala Tita

Milanović razljutio slučajnog prolaznika: 'Kako možete reći...'

Zoran Milanović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/10
29.06.2017.
u 18:46

Milanoviću se očito nije dalo širiti raspravu pa je jednostavno rekao: ''Dobro, nisu bili. Sada je to Hrvatska i Slovenija."

Bivši premijer Zoran Milanović tijekom komentiranja Arbitražnog suda razljutio je slučajnog prolaznika rečenicom da su u Istri živjeli Talijani

– Kako možete reći da su na tom prostoru živjeli Talijani kada se tamo služila misa na glagoljici... – počeo je svoju rečenicu prolaznik koji se našao među novinarima. 

Milanoviću se očito nije dalo širiti raspravu ni objašnjavati da je vjerojatno mislio na glagoljašku misu, pa je jednostavno rekao: ''Dobro, nisu bili. Sada su to Hrvatska i Slovenija."

No, prolaznik se nije dao, već je počeo Milanovića podučavati o Pariškom kongresu. – Taj čovjek koji je bio na Pariškom kongresu prezivao se Milanović – ponovno ga je prekinuo bivši premijer i završio sa svojom izjavom te napustio Trg maršala Tita, gdje je okupio novinare da bi prokomentirao odluku Arbitražnog suda. 

Komentara 89

Avatar Django
Django
19:01 29.06.2017.

Ništa tu nije oteto nego je vraćeno pravim vlasnicima. Nakon rata je sastavljena međunarodna komisija koja je odlučivala hoće li Istra ostati u Italiji ili neće. I isto tako kako je odlučila da Trst ostaje u Italiji temeljem povijesnih činjenica, tako je odlučila i za Istru. I to najviše zahvaljujući činjenici da je Istra puna glagoljaških (čitaj hrvatskih) spomenika, napisa i dokumenata. To je bio dovoljan dokaz kome Istra treba pripasti. Što se tiče Talijana, oni su bili većina u gradovima i to stoga što je okupaciona sila (Venecija pa potom i fašistička Italija) ovdje doseljavala svoje administrativno i vojno osoblje, skupa sa obiteljima. Nešto slično onome što je Jugoslavija (čitaj Srbija) radila nakon rata u istoj toj Istri, kao i u Kninu. Nije bilo Talijana na selu u unutrašnjosti ili ih je bilo vrlo malo. Ali otkud bi to Zoka znao.

Avatar Cinco
Cinco
18:55 29.06.2017.

Nevjerojatno je što sve lupeta taj čovjek. Nevjerojatno. Takav čovjek je bio predsjednik vlade. Užas.

Avatar mofo
mofo
18:58 29.06.2017.

Dobro pa mu nije objasnio o puknutoj cijevi i tankim šnjitama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije