Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović razljutio slučajnog prolaznika: 'Kako možete reći...'

Milanoviću se očito nije dalo širiti raspravu pa je jednostavno rekao: ''Dobro, nisu bili. Sada je to Hrvatska i Slovenija."
29. lipnja 2017. u 18:46 89 komentara 58198 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Bivši premijer Zoran Milanović tijekom komentiranja Arbitražnog suda razljutio je slučajnog prolaznika rečenicom da su u Istri živjeli Talijani

Zoran Milanović Zoran Milanović: 'Odluka ne postoji, to je skupina samozvanaca koja je nešto napisala'

– Kako možete reći da su na tom prostoru živjeli Talijani kada se tamo služila misa na glagoljici... – počeo je svoju rečenicu prolaznik koji se našao među novinarima. 

Milanoviću se očito nije dalo širiti raspravu ni objašnjavati da je vjerojatno mislio na glagoljašku misu, pa je jednostavno rekao: ''Dobro, nisu bili. Sada su to Hrvatska i Slovenija."

No, prolaznik se nije dao, već je počeo Milanovića podučavati o Pariškom kongresu. – Taj čovjek koji je bio na Pariškom kongresu prezivao se Milanović – ponovno ga je prekinuo bivši premijer i završio sa svojom izjavom te napustio Trg maršala Tita, gdje je okupio novinare da bi prokomentirao odluku Arbitražnog suda. 

Savudrija Davorin Rudolf: 'Odluka je totalni amaterizam. Išlo se na ruku Slovencima' Božo Petrov Most: 'Ne priznajemo odluku, Vlada treba poduzeti ozbiljne diplomatske napore' Miro Cerar Arbitraža o granici Cerar: 'Nazvat ću Plenkovića...' Pahor se sastaje s Grabar-Kitarović
MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
 • Avatar Django
  Django:

  Ništa tu nije oteto nego je vraćeno pravim vlasnicima. Nakon rata je sastavljena međunarodna komisija koja je odlučivala hoće li Istra ostati u Italiji ili neće. I isto tako kako je odlučila da Trst ostaje u Italiji temeljem povijesnih činjenica, ... prikaži još! tako je odlučila i za Istru. I to najviše zahvaljujući činjenici da je Istra puna glagoljaških (čitaj hrvatskih) spomenika, napisa i dokumenata. To je bio dovoljan dokaz kome Istra treba pripasti. Što se tiče Talijana, oni su bili većina u gradovima i to stoga što je okupaciona sila (Venecija pa potom i fašistička Italija) ovdje doseljavala svoje administrativno i vojno osoblje, skupa sa obiteljima. Nešto slično onome što je Jugoslavija (čitaj Srbija) radila nakon rata u istoj toj Istri, kao i u Kninu. Nije bilo Talijana na selu u unutrašnjosti ili ih je bilo vrlo malo. Ali otkud bi to Zoka znao.

 • Avatar Cinco
  Cinco:

  Nevjerojatno je što sve lupeta taj čovjek. Nevjerojatno. Takav čovjek je bio predsjednik vlade. Užas.

 • Avatar mofo
  mofo:

  Dobro pa mu nije objasnio o puknutoj cijevi i tankim šnjitama...