Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karneval u Imotskom

Milanović osudio paljenje lutke gej para s djetetom: Tražim njihovu javnu ispriku

Predsjednik Milanović položio vijence na groblju Mirogoj
Foto: Robert Anic/Pixsell
1/4
24.02.2020.
u 10:22

Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija, poručio je predsjednik

Predsjednik Zoran Milanović osudio je paljenje homoseksualnog para s djetetom na karnevalu u Imotskom.

Smatra kako je to žalostan, nehuman i neprihvatljiv čin te zahtijeva ispriku organizatora.

– Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti. Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija. Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja – objavio je na Facebooku predsjednik.

Podsjetimo, na kraju karnevalske povorke u Imotskom jučer je zapaljen gej par s djetetom u ruci, a koje je bilo lik Nenada Stazića.

– Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori – rečeno je prije spaljivanja.

Organizatori su se pravdali kako su "ostali konzervativni te da drže do tradicije", no njihov postupak naišao je na brojne osude javnosti.

Predsjednik Milanović položio vijence na groblju Mirogoj
1/7
Ključne riječi

Komentara 53

Avatar Ledeni
Ledeni
10:35 24.02.2020.

Traži ispriku od maškara ?????????? Ha ha ha ha.

KA
kacavida
10:39 24.02.2020.

Zašto bi bio problem spaljivanje lutaka gay para ??? Pa to je satira, karneval ! Spaljivale su se i lutke Tuđmana, Sanadera, Mesića ... Ne sjećam se da je tada bilo toliko povika i osude.

DU
Deleted user
10:50 24.02.2020.

"U subotu na HRT iz Rijeke "Ljepom našom" , riječani su se sprdsli s bivšom predsjednicom, nisam vidio da Milanović zaštitio bivšu predsjednicu kao ženu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije