Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori za eu

Milanović nezadovoljan Piculom jer je bliskiji sa Stierom nego sa SDP-om

Neven Mimica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
18.03.2014.
u 18:57

Tonino Picula bit će tek peti na izbornoj listi. Presudio je njegov odnos prema matičnoj stranci i Milanoviću kao šefu SDP-a

U srijedu će se sastati Glavni odbor SDP-a i napokon utvrditi listu kandidata Kukuriku koalicije za izbore u Europski parlament. Prema izvoru iz vrha SDP-a, šef njihove stranke, premijer Zoran Milanović za nositelja liste predložit će Nevena Mimicu, kako se i prije govorilo, no vijest je da će na drugom mjestu na listi biti Biljana Borzan.

Poznato je, naime, da Milanović nije u osobito dobrim odnosima s Toninom Piculom, no dvojilo se hoće li Picula ipak dobiti visoku poziciju na listi s obzirom na dobre rezultate koje je ostvario na prošlogodišnjim izborima te na činjenicu da je aktivan europarlamentarac. Ipak je presudio Piculin odnos prema SDP-u, pa i Milanoviću osobno kao šefu stranke. Naš izvor kaže da si je Picula presudio sam jer gotovo da ne komunicira sa strankom.

U SDP-u kažu da se Picula ne konzultira sa svojom matičnom strankom te da je postao bliži s HDZ-ovcem Davorom Ivom Stierom. Biljana Borzan, nastavlja naš sugovornik, ponaša se sasvim suprotno, a kao veliku stvar uzimaju joj inicijativu oko referenduma za ćirilicu pri čemu joj, navodno, Picula nije pomagao.

S takvim stavom Milanović bi u srijedu Glavnom odboru koji potvrđuje kandidate na izbornim listama na drugom mjestu predložio Borzan, a na trećem i četvrtom bi po dogovoru s koalicijskim partnerima bili HNS-ovac Jozo Radoš i IDS-ovac Ivan Jakovčić.

Ime Tonina Picule našlo bi se tek iza Jakovčića, na petom mjestu.

Čija će imena biti na šestom i sedmom mjestu na listi naš sugovornik nam nije mogao reći, no nije isključeno da to budu sadašnji europarlamentarni zastupnici, ali i da se nađe neko novo, poznatije političko ime. Osmo mjesto po dogovoru s Vesnom Pusić također pripada HNS-u, dok je vrlo izvjesno da će posljednje, jedanaesto mjesto biti rezervirano za Milorada Pupovca s čijim je SDSS-om sklopljena postizborna koalicija. Pupovac računa da će ući u EU parlament s preferencijalnim glasovima.

Komentara 14

OS
osica
20:20 18.03.2014.

" Podobni naprijed sposobni stoj" Picula je jedini kandidat kome bih dala glas za EU kada bih glasala za SDP .

LI
Livi
20:02 18.03.2014.

Dobro je da svi Hrvati i potpisnici referenduma o cirilici znaju kako ce ih Biljana Borzan i Pupovac zastupati u Europi, pa neka se odluce i ne daju prevariti. Isto trebaju znati kako su "lijevi" htjeli podmetnuti "desnima" kako su bas "hrvatski homofobi i desnicari" bili protiv jednakih prava muskaraca i zena, sto je opet bila podvala hrvatskom narodu.

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
19:47 18.03.2014.

1. Evidentno je da veliki vođa Zoka želi privatizirati partiju 2. Svako tko kaže ono sto misli odmah je izoliran i degradiran. 3. Mislim da Zoka radi za HDZ jer kako shvatiti da PIculu koji je sam odnio vise glasovava nego svi ostali sada staviti iza Jakovcica, Rados, Borzan ,pa ti likovi nece dobiti zajedno 111 glasova. 4. Evidentno je da ce partija izgubiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije