Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer na N. Zelandu

Milanović o prosvjedima: Slažemo se da se ne slažemo

Zoran Milanović
Foto: Vlada
1/6
14.03.2014.
u 19:33

Premijer Zoran Milanović dočekan je na Novom Zelandu uz tradicionalnu maorsku dobrodošlicu

Premijer Zoran Milanović odgovorio je prosvjednicima koji su ga dočekali u Australiji i rekao da se "slažemo da se ne slažemo".

– Demokracija je demokracija. Lako je ostati kod kuće. Otišli smo na put i znao sam da ćemo naići na grub tretman kod nekih ljudi. Ono što me ohrabruje jest da je na predavanju na sveučilištu Macquarie bilo 10 puta više od onih koji su bili vani. Imaju pravo na prosvjed. Slažemo se da se ne slažemo – kazao je Milanović na Novom Zelandu o prosvjedima u Australiji.

Hrvatski premijer Zoran Milanović dobio je pravi doček nakon što je stigao na bilateralni sastanak s novozelandskim kolegom Johnom Keyem. Milanović, njegova supruga Sanja i ostatak hrvatskog izaslanstva pozdravljeni su tradicionalnom maorskom dobrodošlicom.

– Koristim priliku da izrazim duboku zahvalnost za tretman koji je dobila hrvatska delegacija. Mi jako poštujemo što je ova nacija učinila u povijesti, to je impresivno i uvijek može poslužiti kao inspiracija u teškim vremenima. Problemi u kojima ste bili i vaša sposobnost kojom ste se restrukturirali dobar su primjer – izjavio je premijer Milanović, javlja Reuters.

Milanović i Key poslije su nazočili potpisivanju dogovora o tzv. "radnom odmoru" između dvije države kojim će se omogućiti da se stotinu Hrvata i stotinu Novozelanđana na 12 mjeseci zamijeni za radna mjesta, odnosno da oni dođu k nama, a mi k njima.

>> VIDEO Prosvjednici: Milanović formira treću Jugoslaviju

Komentara 34

BA
barbaizamerike
13:51 14.03.2014.

milanovic potpiso vize za iseljavanje hrvata to je to zeli se rijesiti mladih skolovanih nezaposlenih ljudi jer ko jednom ode u novi zeland na godinu dana i pocne tamo zaradivati taj se vise nevraca

Avatar jurko_zg
jurko_zg
14:59 14.03.2014.

Koja krema se skupila oko premijera...zivot mi je bolji od kada je tamo.

KU
kunigunda
12:43 14.03.2014.

a u tome je znači tajna zokijevog putovanja zamislite face novozelanđana kad im sto sdp-ovaca s crvenim kravatama dođe u zemlju na radni odmor to oni još nisu vidjeli predlažem zokiju da to sve budu njegovi ministri a može iože i on s njima obavezno neka povede jakovinu ostojiće sve milanku pusićku jovanovića dugonosog stazića lajavog kajina i ne zaboraviti pupavca bože možda se poslije toga hrvatska izvuče iz krize

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije