Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Rješenje do 1. veljače'

Milanović: Tečaj švicarskog franka fiksirat ćemo na 6,39 kuna na godinu dana!

Zoran Milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
19.01.2015.
u 16:56

Riječ je o desecima tisuća obitelji koje sada mogu ići mirno spavati, poručio je premijer i istaknuo da jamči kako dužnici neće završiti u bankrotu.

– Nakon kratkog sastanka sa suradnicima i guvernerom, Vlada je odlučila da će Saboru uputiti izmjenu Zakona o potrošačkom kreditiranju kojim će se tečaj franka fiksirati na 6,39 kuna na sljedećih godinu dana i da trošak toga ide na teret financijskih institucija – kazao je premijer Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare koja je u 16.45 sati održana u Banskim dvorima i na kojoj je priopćeno rješenje za švicarski franak.

Premijer je objasnio da je odluka donesena u kratkom i intenzivnom postupku i kako je ona bez presedana. Na novinsko pitanje o mogućim tužbama bankara ili o ustavnoj tužbi, odgovorio je sljedeće: ''Vlada je jasno pokazala svoj stav. Jedina tužba koja je moguća je ustavna, ostale nisu moguće. Država je tu da zaštiti svoje građane.''

Kazao je i da će se u tih godinu dana razgovarati o konverziji kredita u kune i da će HNB u svemu voditi glavnu riječ te kako je ovo bila u prvom redu državnička i politička, a tek potom stručna odluka.

– Riječ je o desecima tisuća obitelji koje sada mogu ići mirno spavati, više neće morati gledati non-stop na tečajnu listu. To je moja državnička odluka – dodao je premijer i istaknuo da jamči kako dužnici neće završiti u bankrotu.

– Još jednom ćemo donijeti mjeru za pomoć ljudima, rješenje ćemo naći do 1. veljače – poručio je Milanović.

>>Novi tečaj 'švicaraca': Franak i dalje raste!

>>Udruga Franak objavila opću mobilizaciju: Počnite raditi transparente!

Komentara 258

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:24 19.01.2015.

Štrik?

ĆA
ćaćaća
16:21 19.01.2015.

milanče kuje plan 22 ..

IV
ivica.vranjic
16:18 19.01.2015.

Jadni mi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije