Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Divljanje tečaja'

Udruga Franak objavila opću mobilizaciju: Počnite raditi transparente!

Franak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
19.01.2015.
u 14:51

Pozvali su Hrvatsku narodnu banku da javno objavi podatke o bilancama, aktivama i pasivama te poručili članovima da krenu s izradom transparenata

Nakon rasta tečaja švicarskog franka Udruga Franak na svojim je Facebook-stranicama objavila poziv na ''opću mobilizaciju''.

Pozvali su Hrvatsku narodnu banku da javno objavi podatke o bilancama, aktivama i pasivama te poručili članovima da krenu s izradom transparenata.

 - Molimo Vas informacije o aktivi i pasivi od 2003. do današnjeg dana svih banaka registriranih u RH a vezano za njihova zaduženja u CHF i EUR valutama. Naime, želimo točno znati terminski i količinski kupovanje navedenih valuta od strane banaka, te izvore njihove kupovine. Razumijemo da tražena informacija možda zahtjeva određeni napor prikupljanja, ali obzirom na akutnost i urgentnost stanja lijepo molimo ekstremnu žurnost. Također Vas molimo da nas direktno kontaktirate o možebitnim preprekama davanja ovakve informacije te da nas precizno uputite u postupke dobivanja istih. Istom vas molimo da nam prilikom našeg susreta objasnite je li korištenje CHF-a bez podloge u stvarnom zaduživanju ilegalno, poručuju iz Udruge.

 

>> 'Kad su vam građani ugroženi, tu više nema pitanja neovisnosti HNB-a'

Komentara 73

Avatar Marijanček
Marijanček
11:51 19.01.2015.

Svaki bankovni kredit bio dugoročan ili kratkoročan obvezuje ugovor između banke i primatelja kredita. Primatelj kredita uvjerava ugovor kod javnog bilježnika gdje mu javni bilježnik prije potpisivanja objasni najvažnije stavke tj. kamatnu stopu , i deviznu klauzulu. Ne može se nakon svih tih radnji dužnik praviti blesav i tražiti državu za pomoć. Svaki je dužan deset puta prije promisliti nego što potpisuje kreditne ugovore. Država u ovom slučaju može jedino otvarati radna mjesta sa dobrim plaćama pa onda ni krediti neće biti problem.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
12:52 19.01.2015.

Već više od pola godine pišu mnogi ekonomski stručnjaci o tome da je EUR-o u odnosu na CHF precjenjen zbog nekontroliranog štampanja novih novčanica radi spašavanja Grčke, Irske, Portugala, Španjolske, Italije i Francuske od Bankrota. Eh sada odjednom svi iznenađeni ovom odlukom SNB-a. Pitam se tko vodi ovu državu i HNB. Sada nekoliko dana nakon dokazane nesposobnosti i Milanović i Vujčić sjede još uvijek u svojim foteljama i smiju se nama moj narode. Skidaj bagru dok je još vrijeme. Od ovoga danas može biti još i mnogo gore.

ZB
zbuniceva
11:45 19.01.2015.

Samo se čeka ''udruga dioničara na gubitku'' propalih firmi jer i njih bi država trebala pomoći od Magme do svih ostalih. Pa udruga vlasnika nekretnina, ti su izgubili barem 30 do 50% vrijednosti svojih kuća vikendica i zemlje, ko je njima kriv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije